Home»Pulse»Puls grada»Grad ogledala dolazi u Beli grad

Grad ogledala dolazi u Beli grad

Prvi nastup Vivaldianno orkestra održan je u Češkoj i izazvao je pravu senzaciju. Beograd će biti među prvim gradovima na njihovoj svetskoj turneji koji će moći da uživa u ovom jedinstvenom 3D muzičko-scenskom spektaklu u Kombank Areni, 11. novembra

2
Shares
Pinterest Google+
Vivaldianno/ Photo: Promo
Vivaldianno/ Photo: Promo

Spoj najsavremenijih vizuelnih efekata i aranžmana sa klasičnim zvucima Vivaldijeve legendarne kompozicije “Četiri godišnja doba” je ono što odlikuje ovaj spektakl predviđen za velike scene i prostore. 3D projekcija uz naraciju i muziku Vivaldija koju izvodi gudački orkestar sa moćnim aranžmanima obogaćenim modernim zvukom i električnim instrumentima, predstavlja život ovog slavnog umetnika na dramatičan način.

Vivaldianno/ Photo: Promo
Vivaldianno/ Photo: Promo

Vivaldianno – Grad ogledala, odražava jedinstvenu 3D koncertnu predstavu osmišljenu po baroknoj muzici sa savremenim zvukom i novom energijom, sve u službi priče o uspehu i padu genijalnog kompozitora, Antonija Vivaldija. Scenu ispunjava orkestar klasičnih muzičara i art-rok izvođača i plesača dok se ispred i iza njih, pred očima publike, smenjuju slike rađene u najmodernijoj tehnici praćene sofisticiranim dizajnom svetla, stvarajući jedinstveno trodimenzionalno muzičko iskustvo.

Vivaldianno/ Photo: Promo
Vivaldianno/ Photo: Promo

Idejni tvorac Vivaldianno show-a je češki producent, rock pijanista i kompozitor, Michal Dvořák. Autor libreta je češki muzičar, scenarista i dramski pisac Tomas Belko. 3D animacije osmislio je i kreirao poznati japanski umetnik, reditelj i animator Kosuke Sugimoto koji trenutno radi u studiju Eallin animacije. Vivaldianno orkestar čini međunarodni tim umetnika: proslavljeni gudački kvartet Herold kvartet, gitarista, aranžer i majstor zvuka Jiri Janouck, violončelistkinja Terezie Kovalova; Carlo Zeggara iz Perua i Vlado Urlich (Španija) na perkusijama i fruli kao i bubnjar Martin Kuzma.

Previous post

Danijel Rajskin - stalni gostujući dirigent Beogradske filharmonije

Next post

Pre 67 godina Boss je Born In The U.S.A.

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *