Foto avantura: Po velikom svetu – stvarno malim automobilima

0
49
In The Waves/ Photo: Kim Leuenberger

 

Ovo je priča Švajcarkinje Kim Leuenberger. Možda će vas inspirisati da jednom  malom promenom u svom životu napravite veliku promenu načinu na koji doživljavate svet. Možda i neće. Ali, ako u vama postoji makar trag ljubavi prema avanturama, uživaćete.

– Rođena sam 1992. godine. Pre sedam godina, dobila sam na poklon malu repliku kultnog Volksvagenovog kombija i bila je to ljubav na prvi pogled za tinejdžerku opsednutu šezdesetima, kakva sam bila. Stajao je na polici nekoliko godina, a onda sam ga, jedne sunčane nedelje u maju, iznela u baštu i slikala svojim novim fotoaparatom. Podelila sam tu fotku na Instagramu, a povratne informacije su bile neverovatno pozitivne.

Od tada Kim je nabavila mnogo novih monovolumena i automobilčića i nosi ih sa sobom gde god da putuje.

– Putujem često po mojoj Švajcarskoj i po Evropi u proteklih pet godina, a fotografije automobila postale su moj mali beg, i ništa se ne može uporediti s tom osećanjem koje imam kada napravim dobru fotografiju. Svaki mali automobil ima svoju ličnost i lik, i svi su jedinstvenog karaktera. Proces stvaranja ovih fotografija je neka vrsta samoterapije za mene, koja mi omogućavai da uđem u svoj mali balon i zaboravim na sve što me brine, vratim se u tu nevinosti detinjstva i sve postane tako jednostavno. Konačno, kada ljudi prokomentarišu da su im moje fotke suviše srećne, za mene nema lepše informacije.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime