Home»Pulse»Najave»Jan Gilan peva Deep Purple sa Don Airey Bendom i BEOGRADSKIM SIMFONIJSKIM ORKESTROM

Jan Gilan peva Deep Purple sa Don Airey Bendom i BEOGRADSKIM SIMFONIJSKIM ORKESTROM

1
Shares
Pinterest Google+

Rok legenda Jan Gilan dolazi u Beograd da održi jedinstveni koncert pevajući numere Deep Purple.

Ovaj neverovatan muzičar svojim fenomenalnim glasom napraviće specijalan koncert – nastupiće sa muzičarima legendarnog klavijaturiste Dona Ajrija i njegovim Don Airey Bendom i Beogradskim simfonijskim orkestrom, predvo]enim dirigentom Stivenom Beltlijem Klajnom.

Od Isusa Hrista do Čarlsa Darvina

Jan Gilan/Photo: Promo
Jan Gilan/Photo: Promo

Jedinstveni vokal je zaštitni znak engleskog pevača. Na početku karijere bio je pod uticajem muzičara kao što su Elvis Prisli, Litl Ričard, Badi Holi… Gilan je sreo Rodžera Glovera kada se pridruzio grupi Episode Six davne 1965. Pekli su zanat nastupajući sa Dasti Springfild i svirali pet koncerata tokom sedmice, a osam vikendom. Gilan se pridružio Deep Purple 1969. godine, kada je grupa započela svoj najuspešniji period. Gllan je poznat i po ulozi Isusa Hrista u rok operi Jesus Christ Superstar, koja je originalno snimljena u londonskom studiju. Takođe je igrao Čarlsa Darvina u projektu Bolland and Bolland pod naslovom “Darwin – The Evolution”. Rok legenda je dva puta izveo duet sa Lučanom Pavarotijem u ariji “Nessun Dorma“. I dalje nastupa na rasprodatim koncertima u arenama širom sveta, a samo prošle godine nastupio je u 48 zemalja – sa Deep Purple i kao solo izvođač.

Sa legendarnim hitovima kao sto su “Smoke On The Water”, “Black Night”,  “Perfect Stranger”… Gilan će gospodariti binom Sava Centra u Beogradu. Specijalni gosti su bend Papa Le Gal.

Ovaj nesvakidašnji koncert, koji će pomiriti hard-rok fanove i publiku klasičara zakazan je za 7. novembar, od 20 časova u Sava Centru.

Cene ulaznica su 2.990, 3.400, 3.990 i 4.500 dinara, a mogu se nabaviti putem mreže Eventim.

 

Previous post

Ondekoza bubnjari - sa trčanja pravo u Kolarčevu zadužbinu

Next post

Uskoro FRKA u Mikser hausu

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *