Home»Muzika»Homeland»Zajednički koncert Stray Dogga i Ane Ćurčin u Sava Centru

Zajednički koncert Stray Dogga i Ane Ćurčin u Sava Centru

Bend Stray Dogg i mlada kantautorka Ana Ćurčin nastupiće zajedno na velikoj sceni Sava Centra u petak, 21. oktobra. Koncert se realizuje u sklopu programa podrške talentima

0
Shares
Pinterest Google+

Posle brojnih pojedinačnih i zajedničkih nastupa u zemlji i inostranstvu, ovi mladi umetnici, iako imaju različit pristup muzici, zajedno sa svojom publikom će stići do istog cilja. Njihova veza je iskonska – bazirana na solidarnosti, prijateljstvu i uvažavanju različitosti.

Ana Ćurčin/ Photo: Marija Strajnic
Ana Ćurčin/ Photo: Marija Strajnic

U nezaustavljivoj družini “novih klinaca” stasala su dva naročita muzička talenta. Stray Dogg i Ana Ćurčin su izuzetni predstavnici jedne dugovečne tradicije u popularnoj muzici, koja se donedavno tek u brisima nazirala u našoj sredini, a danas zauzima sve značajnije mesto i osvaja publiku svojom posebnošću.

Bend Stray Dogg je za samo pet godina postojanja i tri studijska albuma, prešao uzbudljiv put od svedenih, zavodljivih pop vinjeta do raskošno aranžiranih rok svita, ne prestajući da juri izazove. I pored uvek prisutnih stubova –  Nika Drejka, Nila Janga ili Džefa Baklija, uvek postoji neka nepoznata u jednačini koju Dukat i članovi benda nestrpljivo rešavaju, ostajući neuhvatljivi i svoji. Jedan od najautentičnijih glasova na regionalnoj sceni, među mnogim postignućima sa svojim bendom nedavno je osvojio prestižni zagrebački Lisinski, a uskoro ćete moći da ga čujete kako je sa cenjenim profesorom Aleksandrom Šandorovim udahnuo novi život legendarnoj pesmi Vlade Divljana “Nebeska tema”, snimljenoj specijalno za istoimeni dokumentarac u režiji Mladena Matičevića.

Stray Dogg/ Photo: Promo
Stray Dogg/ Photo: Promo

Ana Ćurčin je pažljivo pripremala svoj debi album, otkrivajući usput šta za nju znači pripadanje, nasleđe i sporazumevanje sa svetom oko sebe. Anine intimne skice, prefinjeno su obojili i skrojili iskusni studijski muzičari na čelu sa Goranom Antovićem, stvorivši tako istinski dokaz da su i Džoni Mičel i Jadranka Stojaković podjednako, nesvesno upisane u njenim slovenskim i američkim muzičkim genima.

Ana Ćurčin i Stray Dogg će vas uveriti da, od svih umetnosti, muzika poznaje najkraći put do srca, a ulaznice za koncert, po ceni od 1.000 dinara, možete kupiti na blagajni Sava Centra. Kupovinom više od 30 ulaznica ostvaruje se popust od 20%.

 

Previous post

Paul Thomas Anderson režirao još jedan spot za Radiohead

Next post

Kanadski pisac, autor scenarija za film "Polje snova", dobrovoljno se podvrgao eutanaziji

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *