Američki bend “Slim Cessna`s Auto Club” dolazi u Beograd

0
144
Oglasi
Photo: Prono
Photo: Prono

Istorija “Slim Cessna’s Auto Club” počinje 1992. godine, po raspuštanju proto-Denver sound super-grupe “The Denver Gentlemen”, koju su činili Cesna, Dejvid Judžin Edvards (16 Horsepower, Wovend Hand), Džefri Pol Norlander i Žan-Iv Tola.

Iako gotik amerikana može okvirno da se definiše kao mračna senka kantrija sa neizostavnim uplivom starinskog gospela i svežeg alt-kantrija, pokušaj kategorizacije Auto Club-a u neki žanr vrlo je nezahvalan, a i nepotreban posao – njihova kantri-pank-gotik-gospel propoved živi za sebe, potpuno samouvereno i ostvareno.

Photo: Prono
Photo: Prono

Slim Cesna na duhovit način prikazuju drugu stranu kulture obeležene Biblijom, puritanstvom, verom u instant čuda, obavezom da se bude bogolik po svaku cenu i sudaru takvog nadljudskog tereta sa bolno ljudskom stvarnošću. Bizarni, mračni, slojeviti i poetični, tekstovi pesama po svedočenju samog benda govore “o narodu” – o običnim ljudima, dobrim ljudima sa sela i tajnama i razdorima koje u sebi nose.

Mistična rođenja, iščašene vizije ljubavi, otmice vanzemaljaca, dobre namere koje su pošle po zlu, duh koji nije uvek sveti… samo su još neke teme njihovih neobičnih pesama. Jedini stalni članovi benda jesu autorski dvojac Slim Cesna i Manli Manli, dok se ostali članovi s vremena na vreme smenjuju.

Ulaznice za koncert mogu da se nabave na svim prodajnim mestima Eventima od 5. avgusta po ceni od 1300 dinara. Od 1. septembra karte će koštati 1500, a na dan koncerta 1800 dinara.

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime