Home»Pulse»Puls grada»Muzička omladina Beograda – “Ponovo u Cvijeti”

Muzička omladina Beograda – “Ponovo u Cvijeti”

Od 30. septembra do 21. oktobra, imaće priliku da po dva puta nedeljno uživa u potpuno besplatnim koncertima najrazličitijih muzičkih žanrova

0
Shares
Pinterest Google+

Muzička omladina Beograda i ove jeseni, već dvadeset i petu godinu, organizuje ciklus koncerata “Ponovo u Cvijeti” u jednom od najlepših beogradskih zdanja – Paviljonu “Cvijeta Zuzorić” na Kalemegdanu. 

Svečano otvaranje muzičkog ciklusa “Ponovo u Cvijeti” zakazano je za petak 30. septembar u 20 časova kada će nastupiti izvanredan Merry Gospel Hor. Kao što sam naziv ovog hora kaže, reč je o najčuvenijim muzičkim numera koje spadaju u žanr tradicionalne crnačke duhovne i gospel muzike.

Merry Gospel Hor/ Photo: Facebook
Merry Gospel Hor/ Photo: Facebook

U danima posle otvaranja, 04.10. u 19:30 časova, posetioci će slušati “Priču o flauti” – koncertni muzički vremeplov u izvođenju konsorta flauta “Jakov Srejović”, posvećen tom instrumentu uz kompozicije od XV veka do danas.

Strast, čežnju, ljubav kroz muziku tanga, valcera, habanere i serenada na ruskom, španskom, nemačkom, engleskom i francuskom jeziku u kabaretskoj atmosferi donose Tijana Đuričić, sopran, Irina Naumovska, klavir i gost – Aleksandar Budimir (harmonika), na koncertu pod nazivom “Muzika srca”. Ovaj koncert na programu je u četvrtak, 06.10. od 19:30 časova.

Konsort flauta "Jakov Srejović"/ Photo: Facebook
Konsort flauta “Jakov Srejović”/ Photo: Facebook

U utorak, 11. oktobra od 20 časova, na koncertu pod nazivom “Od džeza do popa” neke od najlepših popularnih muzičkih numera za ženski vokal izvodi dama anđeoskog glasa Aleksandra Bijelić Aleksijević u pratnji vanserijskog džez pijaniste Ivana Aleksijevića.

Ljubiteljima duhovne muzike svakako preporučujemo koncert pod nazivom “Odjeci Studenice” i nastup hora “Allilujia” u četvrtak 13. oktobra od 19:30.

Poklonike klasične muzike i kamernog muziciranja pozivamo na koncert trija koji čine flautistkinja Ivana Bogdanović, klarinetista Vladimir Gurbaj i pijanista Ivan Milunović, a koji će se publici predstaviti delima Baha, Sen Sansa, Šostakoviča i Mijoa u utorak, 18. oktobra od 19:30.

Tanguango/ Photo: Facebook/ Tanguango @Tanguango
Tanguango/ Photo: Facebook/ Tanguango @Tanguango

Ciklus “Ponovo u Cvijeti” svoje veliko finale imaće 20. i 21. oktobra uz zanosni i zavodljivi tango u izvođenju već jako dobro svima poznatog sastava Tanguango.

Već sledećeg, poslednjeg dana ciklusa, od 20 časova, ljubitelji bluza i roka, po prvi put kod nas, imaće prilike da čuju Trio Freedom koji će izvesti neke od najvećih hitova legendarnog muzičkog sastava The Jimi Hendrix Experience.

Previous post

#Kultura za sve

Next post

Američki bend "Slim Cessna`s Auto Club" dolazi u Beograd

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *