Home»Film»“Posebna” – nova postapokaliptična saga po bestseleru čuvenog pisca stripova Majka Kerija

“Posebna” – nova postapokaliptična saga po bestseleru čuvenog pisca stripova Majka Kerija

Britanski film "Posebna", nastao po romanu Majka Kerija, sa Džemom Arterton, Glen Klouz i Pedijem Konsidinom u glavnim ulogama, stiže i u beogradske bioskope

0
Shares
Pinterest Google+

Bliska je budućnost. Čovečanstvo je zbrisano sa lica planete epidemijom gljivične infekcije koja svoje žrtve pretvara u zombije. Prenosi se putem krvi, telesnih tečnosti, ali i vazduhom. Odbrane nema. Ili se samo tako čini? Jer britanski film “Posebna” režisera Kolma Mekartija, nastao po bestseleru Majka Kerija, aktuelnog pisca čuvenih stripova “X – men” i Marvelove “Fantastične četvorke”, a koji u domaće bioskope stiže 29. septembra je sve, samo ne još jedan postapokaliptičan film o živim mrtvacima koji nikada nisu siti ljudskog mesa.

Photo: Promo
Photo: Promo

Ako želite da pogledate malo drugačije ostvarenje o kraju sveta i zombijima – “Posebna” je pravi izbor. Zato što ovaj film ostvaruje strastvenu želju svih dosadašnjih junaka sličnih armagedonskih projekata – da u bezumnim krvožednim stvorovima prepoznaju tračak ljudskosti.

Photo: Promo
Photo: Promo

– Najstrašniji deo svakog horora motivisanog zombijima je trenutak u kom žrtve zaraze gube ono što ih je činilo ljudima. Njihovu svest i osećanja. Ono što mi se dopada kod ovog filma je činjenica da baš jedan zombi postaje heroj filma, a Kolm Mekarti kao režiser je uspeo da na najbolji način pretoči Kerijeve ideje sa papira u radnju pred objektivom kamere – ističe poznata holivudska glumica Glen Klouz, dodajući da je mlada Senja Nanua, svoju ulogu Melani izvela maestralno.

Pored Glen Klouz u filmu igraju i atraktivna Džema Arterton i poznati britanski glumac i režiser Pedi Konsidin. Razlog više da baš “Posebna” bude vaš vodič kroz svet apokalipse.

Previous post

Vodeći DJ magazin DJ Mag: EXIT je puno više od festivala, to je kultura za sebe

Next post

"Pobuna" Direktora i N.B.G.-a u Amerikani

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *