Završen Film Festival PAFF u Pančevu

0
95
"Tranzicija"/ Photo: Promo
Oglasi

Nagradu Svetionik za najbolji film dobio je film “Eldorado XXI” Salome Lamas, za “formalno radikalan portret ekstremne tegobe koji kontinuirano ukazuje i problematizuje svoju autsajdersku poziciju”, saopštili su organizatori.

"Eldorado XXI"/ Photo: Promo
“Eldorado XXI”/ Photo: Promo

Posebno priznanje žirija dobio je film Ane Rusilon “Ja sam narod”, za “intiman pristup i precizan rediteljski postupak koji uspeva da kreaira prostor za svoje protagoniste, kako bi se uhvatili u koštac sa istorijom i reflektovali je dok se odvija pred njihovim očima”.

"Ja sam narod"/ Photo: Promo
“Ja sam narod”/ Photo: Promo

Nagrada Dimnjak, za najbolji kratki film dodeljena je na svečanosti održanoj u dvorani Kulturnog centra Pančeva, filmu “Deset blokova dalje” Mikija Polonskog.

Žiri doneo je odluku da nagradi i filmove: “Park” Rande Maroufi za najbolju režiju, “Tranzicija” za najbolju montažu – Jelena Maksimović, “Bela ptica” za najboljeg direktora fotografije – Ivan Marković, “Pod suncem” za najbolji scenario – Qiu Yang, “Lisica” za najboljeg glumca – Nikos Zegkinoglou i “Anna” za najbolju glumicu – Evgenia Dodina.

Evgenia Dodina, "Ana"/ Photo: Promo
Evgenia Dodina, “Ana”/ Photo: Promo

Pančevo Film Festival je manifestacija posvećena negovanju i promociji nezavisne autorske kinematografije i filmova koji neguju originalan i kinematografski uzbudljiv pristup narativu, formi, strukturi i estetici.

"Park"/ Photo: Promo
“Park”/ Photo: Promo

Festival organizuju mladi filmski radnici i umetnici iz Pančeva i okoline okupljeni oko udruženja gradjanja Pančevački filmski festival, u saradnji sa Domom omladine Pančevo i Kulturnim centrom Pančeva, a pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i informisanja Srbije i Grada Pančeva.

Festival je trajao od 7. do 11. septembra, a ulaz na sve filmske projekcije i prateće programe bio je besplatan.

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime