Home»Kultura»Pozorište»Predstava o Dejvidu Bouviju do kraja godine u Kragujevcu

Predstava o Dejvidu Bouviju do kraja godine u Kragujevcu

0
Shares
Pinterest Google+

U godini kada se svet oprašta od jedne od najvećih ikona popularne kulture, Dejvida Bouvija, NVO “MillenniuM” je odlučila da nastavi saradnju sa kragujevačkim pozorišnim umetnicima, predvođenim rediteljem Dušanom Stanikićem i oda počast Bouviju putem jedinstvene pozorišne predstave sa kompletnom lokalnom produkcijom.

Kao predložak scenarija, Stanikić koristi tekst kragujevačke dramaturškinje Marije Soldatović, koji je 1995. izvođen u Bitef teatru i koji namerava da prilagodi današnjem vremenu, rečniku i vrednostima.

Photo: Promo
Photo: Promo

Predstava, u kojoj će jedan od najpoznatijih “alter-ega” popa – Ziggy Stardust, otrgnut od svog kreatora Bouvija samostalno bivstvovati sa drugim poznatim urbanim ličnostima iz sveta muzike, književnosti, slikarstva i džet-seta, do kraja godine će biti premijerno izvedena u Kragujevcu, da bi potom, prema producentskom planu, nastavila svoj pozorišni život u drugim gradovima.

NVO “MillenniuM” ovim projektom nastavlja saradnju sa Stanikićem, sa kojim je pre dve godine realizovan multimedijalni performans “Kečap”, rađen na osnovu intervjua koji je Truman Kapoti radio sa Endijem Vorholom.

Previous post

Završen Film Festival PAFF u Pančevu

Next post

Veliki oktobarski koncert Mortal Kombata u Novom Sadu

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *