Home»Muzika»HENDRIX DAY U BEOGRADU, specijalni gost – Tihomir Pop Asanović!

HENDRIX DAY U BEOGRADU, specijalni gost – Tihomir Pop Asanović!

Povodom 46 godina od obeležavanja smrti Džimija Hendriksa, u Mikser House-u će se 16. septembra od 21 čas, održati tribjut koncert posvećen legendarnom gitaristi

0
Shares
Pinterest Google+

Koncert koji je isprva zamišljen kao nastup beogradskog power-blues trija Texas Flood, uz nekoliko specijalnih gostiju, prerastao je u pravi mini festival koji će okupiti osam generacija rokenrola.

Među njima se posebno izdvaja Tihomir Pop Asanović, legendarni rok klavijaturista i nekadašnji član grupa Time, September i Boomerang, koji svoj nastup u čast Džimiju Hendriksu poklanja publici i kao svojevrsnu nadoknadu za otkazivanje koncerta Time-a, koji je trebalo da se održi upravo 16. septembra:

Tihomir Pop Asanović/Photo: Promo

Trebalo je da dođemo u originalnoj postavi Time-a ali zbog nesuglasica nismo uspeli ovaj put. Usledio je poziv Mikser House-a da dođem da gostujem na Hendrix Day-u i meni je bila čast da taj poziv i prihvatim. Nisam bio u Beogradu skoro 40 godina, skupio sam dobru beogradsku ekipu muzičara i jedva čekam da ponovo zasviram pred beogradskom publikom – rekao je legendarni klavijaturista.

Kako na koncert
Ulaznice za koncert dostupne su po ceni od 700 dinara u pretprodaji, dok će na dan koncerta cena biti 900 dinara. Takođe, svi koji su kupili ulaznice za koncert grupe Time, koji je u međuvremenu otkazan, mogu sa priloženom kartom ući i na Hendrix Day, i to dve osobe po jednoj ulaznici.

Pop Asanović će nastupiti u dva bloka, gde će u prvom izvesti čuvenu “Majko zemljo” zajedno sa Texas Flood-om, a u drugom zasvirati u fjužn džez maniru sa čuvenim Maljoković bendom.

Jedinstveno veče uživanja za sve prave zaljubljenike u rock’n’roll otvoriće beogradski blues rock power trio Texas Flood, koji od svog samog početka ima na repertoaru i Hendriksove pesme, a pre šest godina su prvi put izveli program posvećen samo njemu, od kada i nastavljaju tradiciju odavanja pošte legendarnom gitaristi.

Texas Flood-u će se na bini, kao specijalni gosti, pridružiti i jedan predstavnik naše mlađe rok generacije Ivan Milenković, frontmen power trija Blues Mašina, Miodrag Bata Kostić, po mnogima jedan od najboljih ex-YU gitarista, bivši član YU Grupe i učesnik čuvenog Jugotonovog projekta i albuma “Kongres rock majstora”, bluz pijanistkinja i kantautorka Katarina Pejak, ovog puta za Hammond orguljama, kao i maestro trube Goran Grbić.

Svi oni daće sigurno novu dimenziju načinu na koji Texas Flood tretira Hendrixovu muziku i dodatnu boju njihovom power rock blues zvuku.

 

Previous post

Mel Gibson se vraća na veliko platno sa filmom "Zaštitnik"

Next post

Srpska književnost uspešno predstavljena na sajmu u Moskvi

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *