Home»Film»“Ustav Republike Hrvatske” pobedio u Montrealu

“Ustav Republike Hrvatske” pobedio u Montrealu

Film Rajka Grlića "Ustav Republike Hrvatske" pobednik je ovogodišnjeg, jubilarnog 40. međunarodnog filmskog festivala u Montrealu

0
Shares
Pinterest Google+

Film Rajka Grlića “Ustav Republike Hrvatske” pobednik je ovogodišnjeg, jubilarnog 40. međunarodnog filmskog festivala u Montrealu, rekao je Beti reditelj Goran Marković, koji je bio kopredsednik žirija festivala. Ovaj film osvojio je Gran pri Amerika u konkurenciji 21 filma iz celog sveta, rekao je Marković.

Nebojša Glogovac i Ksenija Marinković u filmu "Ustav Republike Hrvatske"/ Photo: Saša Huzjak
Nebojša Glogovac i Ksenija Marinković u filmu “Ustav Republike Hrvatske”/ Photo: Saša Huzjak

On je dodao da je nagradu za mušku ulogu dobio američki glumac Vilijam Defo u autobiografskom filmu “Moj indijski prijatelj” nedavno preminulog brazilskog reditelja Hektora Babenka. Nagradu za najbolju žensku ulogu dobila je holandska glumica Hana Hekstra za film “Furija”.

Ksenija Marinković, Nebojša Glogovac i Dejan Aćimović / Photo: Saša Huzjak
Ksenija Marinković, Nebojša Glogovac i Dejan Aćimović / Photo: Saša Huzjak

Film “Ustav Republike Hrvatske” snimljen je u koprodukciji Hrvatske, Češke, Slovenije i Makedonije i na festivalu u Montrealu imao je premijerno prikazivanje.

Scenario su napisali reditelj Rajko Grlić i Ante Tomić, a u glavnim ulogama su Nebojša Glogovac, Dejan Aćimović i Ksenija Marinković.

Previous post

Šta slušaš?

Next post

Metalika kreće na put oko sveta

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *