Home»Muzika»Rođendanski poklon Frediju Merkjuriju

Rođendanski poklon Frediju Merkjuriju

Fredi Merkjuri za rođendan od Engleske dobio spomen ploču na mestu prve kuće gde je s porodicom emigrirao iz rodnog Zanzibara

0
Shares
Pinterest Google+

Fredi Merkjuri dobio je spomen ploču na mestu prve kuće u Velikoj Britaniji gde je s porodicom  početkom 60 tih godina prošlog veka, u 17. godini života emigrirao iz rodnog Zanzibara. Kuća se nalazi u zapadnolondonskoj četvrti Feltham, a ploču plave boje dodeljenu od strane Komisije za istorijske građevine i spomenike Engleske 1. septembra otkrili su njegova sestra Kašmira Kuki kolega i prijatelj Brajan Mej.

Photo: Promo
Photo: Promo

– Mama i ja tako smo ponosne i zadovoljne što Komisija za istorijske građevine i spomenike Engleske Frediju odaje počast spomen pločom čime će zauvek biti upisan među drugim slavnim imenima. Mislim da bi i on bio vrlo ponosan i zadovoljan – oduševljeno je izjavila njegova sestra prilikom ceremonije otkrivanja ploče.

Merkjuri, koji je preminuo 24. novembra 1991., a 5. septembra ove godine proslavio bi 70. rođendan.

Kašmira Kuk/ Photo: Twitter
Kašmira Kuk/ Photo: Twitter

Ceremoniji otkrivanja ploče prisustvovala je i aktualna britanska ministrka kulture Karen Bredli, koja je Merkjurija proglasila “globalnom ikonom čija je muzika dodirnula živote miliona ljudi širom sveta”.

Izvor: Muzika.hr

Previous post

Metalika kreće na put oko sveta

Next post

Trijumf Beogradske filharmonije u Moskvi

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *