Home»Film»Počasni Oskar za Džekija Čena

Počasni Oskar za Džekija Čena

Zvezda akcionih filmova Džeki Čen će dobiti počasnog Oskara, saopštila je američka Akademija za film i nauku koja dodeljuje tu prestižnu filmsku nagradu

0
Shares
Pinterest Google+

Od 1948. godine Akademija filmskih umetnosti i nauka (AMPAS) dodeljuje počasni Oskar i veoma često se pri dodeli daje prednost onim filmskim umetnicima sa značajnim dostignućima u svetu filma, odnosno u čast izuzetnih dostignuća u karijeri, kao i za doprinos u filmskoj industriji, a da dobitnici ovog priznanja prethodno nisu dobitnici samog Oskara.

Džeki Čen/ Photo: Facebook
Džeki Čen/ Photo: Facebook

Jedan od ovogodišnjih dobitnika ove nagrade je i Džeki Čen, čovek koji je spojio borilačke veštine i komediju na velikom platnu i pojavljuje se u više od 150 filmova od početka karijere započete još 1962. godine kada je kao osmogodišnjak glumio u filmu “Big and Little Wong Tin Bar”.

Džeki Čen (62) je i producent, pop pevač i scenarista. Snimio je oko 20 albuma od 1984. godine. Peva na različitim jezicima – engleski, mandarinski i japanski.

Džeki Čen/ Photo: Facebook
Džeki Čen/ Photo: Facebook

Akademija je navela da će nagrada biti dodeljena 12. novembra na svečanoj večeri na kojoj će Oskare dobiti i reditelj dokumentarnih filmova Frederik Vajzmen, En V. Kots i Lin Stalmaster.

Izvor: Blic.rs i Blockbuster.rs

Previous post

Izložba Željke Momirov - "Sećanja u nestajanju 2 – Putovanja"

Next post

U prodaji "Istorija tajnih službi" Volfganga Krigera

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *