Jubilarni, 50. Bitef od 24. septembra do 2. oktobra, pod sloganom – Na leđima mahnitog bika

0
114
bitef.rs
Oglasi

 

Jubilarni, 50. Bitef festival pod sloganom “Na leđima mahnitog bika” biće održan u Beogradu od 24. septembra do 2. oktobra i na njemu će biti prikazano 12 predstava.

Umetnički direktor festivala Ivan Medenica rekao je na konferenciji za novinare da će ovogodišnji Bitef imati i bogat prateći program, koji čine i četiri izložbe o Bitefu “Nebo pod Bitefom”.

Medenica je objasnio da će po jedna izložba biti otvarana na 45 minuta na različitim mestima u Beogradu – kao što je Atelje 212 gde će biti izložba fotografija o Bitefu ili izložba plakata o tom festivalu u Bitef teatru.

– Ono što je novo ove godine su Bitef amfiteatar i Bitef biblioteka, odnosno master radovi studenata sa fakulteta dramskih umetnosti iz bivše Jugoslavije – rekao je on.

On je najavio i će ovogodišnji dobitnik nagrade “Talija” dramski pisac Femi Osofisan iz Nigerije dobiti nagradu u Beogradu, a da će Bitef posetiti i nigerijski ministar kulture.

Direktor Gete instituta u Beogradu Matijas Miler-Viferig naveo je da će biti prikazane dve pozorišne predstave iz Berlina – jedna koja se bavi migracijama i druga u vezi sa postkolonijalizmom u afričkim zemljama.

Prema rečima direktora Francuskog kulturnog centra (FKC) u Beogradu Žan Batist-Kizen, Bitef predstavlja jednu lepu laboratoriju koja omogućava da se predstave nove dramske forme.

Na ovogodišnjem festivalu, biće prikazane i predstave za decu, projekti iz oblasti savremenog plesa, dokumentarnog teatra, performansa-predavanja, video instalacija, muzičkog pozorišta.

Ulaznice se mogu kupiti od 1. septembra.

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime