Home»Knjige»Vedrana Rudan napisala roman o svemu što žene gutaju

Vedrana Rudan napisala roman o svemu što žene gutaju

Jedanaesta knjiga a ujedno sedmi roman Vedrane Rudan, "Muškarac u grlu“ predstavlja ovu provokativnu spisateljicu u dosad najzrelijem izdanju

0
Shares
Pinterest Google+

Kroz odnos glavne junakinje s različitim muškarcima, Vedrana Rudan u najnovijem delu bez dlake na jeziku otvara nekoliko tematskih okvira koje u svojoj prozi ranije nije doticala.

Vedrana Rudan/Muškarac u Grlu
Muškarac u Grlu

U romanu pratimo jedan period života četrdesetšestogodišnje Ksenije koju mladi ljubavnik zavodi u novogodišnjoj noći. Dok su intimni, junakinja u mislima razgovara sa svojim bivšim suprugom.

Ispod pojavnog, spoljašnjeg sloja narativa lagano izbija opor utisak o nemogućnosti komunikacije, o teškoćama na koje nailazimo u nastojanjima da dosegnemo ideal istinske bliskosti između dvoje ljudi, o tome kako smo čak i u najbliskijim vezama koje u životu uspemo da ostvarimo ipak osuđeni na to da do kraja ostanemo zarobljeni u sebi samima.

Naracija je brza, duhovita, lucidna; radnja romana smešna i tužna ujedno. Reč je o jednoj od onih knjiga koje vam ne dozvoljavaju da ih ispustite iz ruku i koje će vas različitim putevima dovoditi do suza

– Ovo je mala knjiga o velikoj ljubavi – kratko je rekla Vedrana komentarišući svoje delo.

Tekstovi Vedrane Rudan su najčitaniji u regionu, a njena stranica pregledana više od 10 milona puta. Objavila je jedanaest knjiga, koje su prevedene na engleski, mađarski, slovenački, poljski, francuski, italijanski, ruski i makedonski jezik.

 

Previous post

Mariah’s World, svet u kojem ništa nije kao što izgleda

Next post

THE SHOW MUST GO ON – The Bohemians u Beogradu "oživljavaju" legendarni The Queen!

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *