Mladi srpski stručnjaci razvijaju solarno – električni automobil

0
93
AQOS Technologies

 

Dosadašnji stepen neistraženosti solarnih automobila kao alternative konvencionalnim automobilima ostavljao je prostora za toleranciju ka njihovom dizajnu koji je gotovo uvek karakterisala estetska i funkcionalna nerešenost kao posledica žrtvovanja funkcije solarnih ploča

AQOS Technologies
AQOS Technologies

Aqos je pred sebe postavio kao vrhunski cilj suočavanje sa ova dva izazova tj. pomirenje estetskog, funkcionalnog sa tehnološkim aspektom gradnje automobila. Shodno tome, u saradnji sa dr Ivanom Validžić, razvijena je solarna folija čije karakteristike su ostavile prostora za dizajniranje tematski solarno-konvencionalnog vozila čija estetika neće biti kompromitovana solarnom ćelijom, šta više, teksturu i izgled ćelija ćemo iskoristiti kao autohtoni likovni motiv koji treba da da novi vizuelni – prepoznatljiv karakter vozilu i otvori novo tržišno poglavlje u auto biznisu.

[tabs]

[tab title=”Sve što treba da znate o Aqos Technologies” icon=”iconic-info”]AQOS je osnovan u Beogradu kao kompanija koja će biti uključena u međunarodno tržište visoko-tehnoloških proizvoda. Kompanija je rezultat rada grupe nezavisnih iskusnih profesionalaca iz različitih oblasti: projektovanja, inženjeringa, tehnologije, arhitekture… Glavna preokupacija kompanije je istraživanje u svim aspektima auto industrije, dizajn inovativnih delova automobila i dizajn (proizvodnja) ograničene serije visoko performantnih sportskih automobila.[/tab]

[/tabs]

Da bismo to ostvarili kreirana je solarna ćelija  čije karakteristike savitljivosti po dve ose, a aktivno radimo na mogućnosti savijanja po sve 3 ose, uz povećanu efikasnost u svim uslovima osvetljenja, predstavlja potpuno novi nivo koji solarnom automobilu daje mogućnost realne upotrebe i tržišne eksploatacije.

AQOS automobilski projekat predstavlja izvanrednu osnovu i poligon (embrion) za naučno-tehničko-tehnološko primenjeno istraživanje najvišeg nivoa.

AQOS dizajn u svojoj suštini ima zadatak inicijatora i katalizatora novih inženjerskih rešenja, sa intencijom da ta inženjerskia rešenja zapravo predstavljaju pronalaske na nivou patentnih vrednosti.

Stoga AQOS automobili predstavljaju i naučnu test platformu sa inovativnim tehnologijama koje će biti implementirane kroz istraživanje i razvoj prototipova automobila.

 

 

 

 

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime