Home»Muzika»Nova, drugačija Lollobrigida

Nova, drugačija Lollobrigida

Pesma "Sutra" je novi singl Lollobrigide a ovu za njih netipičnu pesmu napisala je Ida Prester, pevačica tog zanimljivog benda.

0
Shares
Pinterest Google+
Lollobrigita/ Photo: Lampshade Media
Lollobrigita/ Photo: Lampshade Media

Nešto drugačija melodija i ritmovi od onog što smo navikli od benda “Lollobrigida”, formiraju pravi pop hit “Sutra” koji će se ovog leta vrteti na svim radio stanicama.

Pesma “Sutra” je novi singl Lollobrigide a ovu za njih netipičnu pesmu napisala je Ida Prester, pevačica tog zanimljivog benda.

“Ovo je pjesma o odgađanju – sve što možeš danas, ostavi za sutra. S tim instinktom se velik broj nas bori cijeli život. Sutra ćemo dat otkaz na poslu koji ne volimo, sutra ćemo prekinut loše veze, od sutra kreće naše doba.” – kaže Ida i dodaje: “Tekst i melodiju napisala sam u jednom danu, ali aranžman se otegao na 6 mjeseci. Probali smo u synth pop aranžmanu, pa u indie rock, al nismo dobili ništa što bi nam je sjelo. Na kraju smo odlučili totalno ogoliti tekst, ostaviti vokal gotovo sam i napraviti minimalistički aranžman, tih i prozračan, uz puno shakera, gotovo tropskog ugođaja.”

Sava umesto Azurne obale
“Napravili smo  jednostavan lyrics video u kojem sviramo kao terasa band negdje na francuskoj rivijeri. Azurnu obalu efikasno je zamijenila obala Save, a terasu skupog hotela pohaban stari splav.”

Ovo je prva pesma Lollobrigide u kojoj nema agresivnih sint deonica, a Idin glas je takođe, pored teksta, u prvom planu i ogoljen, bez efekata.

“Isprva sam se bunila jer me strah isticati vokal, u svim našim drugim pjesmama glasni instrumenti  “jedu” glas, ali bend me uvjerio da je napokon vrijeme da se oslobodim. Tekst je intiman, takva je i pjesma.” – dodala je Ida.

Uz pesmu dolazi lyrics video koji je prvo bio zamišljen kao standardni slika-tekst video ali kad se bend već sredio za fotografisanje, nekako se učinilo prirodnim da umesto  statičnom fotografijom, “Sutra” ovekoveče malo pokretnijom “slikom”.

“Napravili smo i jednostavan lyrics video u kojem sviramo kao terasa band negdje na francuskoj rivijeri. Azurnu obalu efikasno je zamijenila obala Save, a terasu skupog hotela pohaban stari splav.” – uz smeh je opisala Ida.

Previous post

50. jubilarna Gitarijada besplatna za sve posetioce

Next post

Ovako talentovani klinci danas "čitaju" Poovog "Gavrana" (2016)

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *