Home»Muzika»Homeland»Digitalni muzički katalog – poklon za 30. rođendan grupe Dža ili Bu

Digitalni muzički katalog – poklon za 30. rođendan grupe Dža ili Bu

Jedan od najdugovečnijih domaćih rok bendova Dža ili Bu uskoro slavi 30 godina od osnivanja

0
Shares
Pinterest Google+

Bend je osnovan 1987. godine, a svoj prvi koncert održali su u beogradskom bioskopu Rex u januaru 1988. godine. Od prvih demo snimaka do danas Dža ili Bu snimili su preko 100 pesama, objavili 6 albuma, njihova muzika pojavila se na više kompilacija.

Dža ili Bu/ Photo: Promo
Dža ili Bu/ Photo: Promo

Danas, mnogo godina kasnije, u zrelom dobu svoje rokerske karijere, članovi benda su odlučili da započnu saradnju sa Mascom-om i svoj bogat katalog prepuste u ruke profesionalaca koji će se baviti plasiranjem njihovog sjajnog zvuka publici, kao i zaštitom autorkih i izvođačkih prava. Mascom kao muzički izdavač je i dugogodišnji ekskluzivni partner jedne od najvećih diskografskih kompanija na svetu Warner Music Group. Rasadnik je muzičkih talenata različitih žanrova od pop-a, preko hip hop-a, do alternativne i etno muzike.  Dža ili Bu pridružili su se Mascom muzičkoj porodici čiji su članovi i Rambo Amadeus, Disciplna kičme, Isidora Žebeljan, Bilja Krstić, Ana Stanić, Viva Vox, Bad Copy, Nikola Radović, Lorna Wing, AufWiedershen, Kezz…

30 godina postojanja
U godinama u kojima je rok otišao na muzičku marginu nije čest slučaj izdržati 30 godina i stalno se sa istim žarom baviti muzikom. Grupa Dža ili Bu je u tome uspela. Odsvirali su stotine koncerata, zabavili hiljade ljudi, stvorili čvrst fun base koji uvek sa pažnjom prati nove ideje i uspehe svog omiljenog benda.

Rame uz rame sa izdanjima Discipline kičme, Ramba Amadeusa, reizdanjima legendarne grupe Ekatarina Velika na jesen 2016. godine naći će se i novi album grupe Dža ili Bu.

Posle dugog kreativnog procesa, bend je spremio novi album kojim će obradovati svoje fanove u susret proslavi 30 godina postojanja na muzičkoj sceni! U vremenu novih tehnologija kroz fantastičnu digitalnu mrežu, koju je Mascom kreirao za svoje članove, ceo katalog grupe Dža ili Bu, kao i novi album moći će da slušaju i nabave fanovi širom sveta. Preko platformi kao što su Deezer, Spotify, iTunes ili YouTube ljubitelji dobrog starog rok and rolla moći će da uživaju u starim hitovima i novim stvarima koje će publika tek zavoleti.

Pored novog albuma najveće fanove Mascom će obradovati i box setom u kome će se nalaziti svi predhodni albumi njihovog omiljenog benda:

1992 – Hej, mornari

1993 – Spremanje ribljeg gulaša zahteva visoku koncentraciju

1995 – Strašni sud

1997 – Kao da ničeg nije ni bilo

2007 – Ultra muk

2013 – Kukovo leto

U godinama u kojima je rok otišao na muzičku marginu nije čest slučaj izdržati 30 godina i stalno se sa istim žarom baviti muzikom. Grupa Dža ili Bu je u tome uspela. Odsvirali su stotine koncerata, zabavili hiljade ljudi, stvorili čvrst fun base koji uvek sa pažnjom prati nove ideje i uspehe svog omiljenog benda. Poznati i po tome da se bave društveno angažovanim temama Dža ili Bu provociraju svojim tekstovima, a to je sigurno još jedan od razloga zbog čega ih publika širom regiona voli. Jer ako nema bunta, pa gde je tu onda rock and roll! Dža ili Bu to znaju i odlučnim koracima idu ka novim uspesima. Nikada nisu išli linijom manjeg otpora, to je možda bio duži put, dalji od festivala i naslovnih strana. Oni su buntovnici koje predvodi Sabljar koji o saradnji sa Mascomom kaže: “Posle duže vremena odlučili smo se da partnera pronađemo u izdavačkoj kući.  Zajedničkim snagama objavićemo naš sedmi album simbolični naziva “Sedma sila“. U Mascomu smo našli partnera koji je spreman da podrži naše kreativne napore i da stane iza našeg umetničkog rada. Trudićemo se da što bolje ispromovišemo naš novi album, a ujedno sačuvamo integritet koji smo gajili i koji negujemo godinama. Radujemo se početku saradnje i sjajnim izdanjima koja nas očekuju.”

Dža ili Bu/ Photo: Promo
Dža ili Bu/ Photo: Promo

Slobodan Nešović Loka, idejni pokretač Mascom-a o saradnji sa grupom Dža ili Bu kaže: “Pored promocije već afirmisanih umetnika, kao i mladih autora, jedan od zadataka Mascoma je i očuvanje domaćeg rock and rolla. Čast nam je da se našoj porodici pridružio bend Dža ili Bu. Bend koji postoji celih 30 godina zaslužuje ozbiljnu pažnju i poštovanje. Mascom će se truditi da svim svojim resursima pomogne daljoj afirmaciji sjajnog zvuka koji ova grupa gaji već tri decenije! Radujemo se zajedničkim planovima i postizanju uspeha u vremenu u kome stvarni ljubitelji dobrog zvuka umeju da prepoznaju i cene kvalitet.”

Mascom će ih u tome uvek apsolutno podržati, kao izdavač koji zna da prepozna muzičare koji žive za muziku.

 

Previous post

Dubioza Kolektiv ove godine samo na Belgrade Beer Festu

Next post

50. jubilarna Gitarijada besplatna za sve posetioce

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *