Digitalni muzički katalog – poklon za 30. rođendan grupe Dža ili Bu

0
102
Dža ili Bu/ Photo: Promo
Oglasi

Bend je osnovan 1987. godine, a svoj prvi koncert održali su u beogradskom bioskopu Rex u januaru 1988. godine. Od prvih demo snimaka do danas Dža ili Bu snimili su preko 100 pesama, objavili 6 albuma, njihova muzika pojavila se na više kompilacija.

Dža ili Bu/ Photo: Promo
Dža ili Bu/ Photo: Promo

Danas, mnogo godina kasnije, u zrelom dobu svoje rokerske karijere, članovi benda su odlučili da započnu saradnju sa Mascom-om i svoj bogat katalog prepuste u ruke profesionalaca koji će se baviti plasiranjem njihovog sjajnog zvuka publici, kao i zaštitom autorkih i izvođačkih prava. Mascom kao muzički izdavač je i dugogodišnji ekskluzivni partner jedne od najvećih diskografskih kompanija na svetu Warner Music Group. Rasadnik je muzičkih talenata različitih žanrova od pop-a, preko hip hop-a, do alternativne i etno muzike.  Dža ili Bu pridružili su se Mascom muzičkoj porodici čiji su članovi i Rambo Amadeus, Disciplna kičme, Isidora Žebeljan, Bilja Krstić, Ana Stanić, Viva Vox, Bad Copy, Nikola Radović, Lorna Wing, AufWiedershen, Kezz…

[tabs]

[tab title=”30 godina postojanja” icon=”iconic-info”]U godinama u kojima je rok otišao na muzičku marginu nije čest slučaj izdržati 30 godina i stalno se sa istim žarom baviti muzikom. Grupa Dža ili Bu je u tome uspela. Odsvirali su stotine koncerata, zabavili hiljade ljudi, stvorili čvrst fun base koji uvek sa pažnjom prati nove ideje i uspehe svog omiljenog benda.[/tab]

[/tabs]

Rame uz rame sa izdanjima Discipline kičme, Ramba Amadeusa, reizdanjima legendarne grupe Ekatarina Velika na jesen 2016. godine naći će se i novi album grupe Dža ili Bu.

Posle dugog kreativnog procesa, bend je spremio novi album kojim će obradovati svoje fanove u susret proslavi 30 godina postojanja na muzičkoj sceni! U vremenu novih tehnologija kroz fantastičnu digitalnu mrežu, koju je Mascom kreirao za svoje članove, ceo katalog grupe Dža ili Bu, kao i novi album moći će da slušaju i nabave fanovi širom sveta. Preko platformi kao što su Deezer, Spotify, iTunes ili YouTube ljubitelji dobrog starog rok and rolla moći će da uživaju u starim hitovima i novim stvarima koje će publika tek zavoleti.

Pored novog albuma najveće fanove Mascom će obradovati i box setom u kome će se nalaziti svi predhodni albumi njihovog omiljenog benda:

1992 – Hej, mornari

1993 – Spremanje ribljeg gulaša zahteva visoku koncentraciju

1995 – Strašni sud

1997 – Kao da ničeg nije ni bilo

2007 – Ultra muk

2013 – Kukovo leto

U godinama u kojima je rok otišao na muzičku marginu nije čest slučaj izdržati 30 godina i stalno se sa istim žarom baviti muzikom. Grupa Dža ili Bu je u tome uspela. Odsvirali su stotine koncerata, zabavili hiljade ljudi, stvorili čvrst fun base koji uvek sa pažnjom prati nove ideje i uspehe svog omiljenog benda. Poznati i po tome da se bave društveno angažovanim temama Dža ili Bu provociraju svojim tekstovima, a to je sigurno još jedan od razloga zbog čega ih publika širom regiona voli. Jer ako nema bunta, pa gde je tu onda rock and roll! Dža ili Bu to znaju i odlučnim koracima idu ka novim uspesima. Nikada nisu išli linijom manjeg otpora, to je možda bio duži put, dalji od festivala i naslovnih strana. Oni su buntovnici koje predvodi Sabljar koji o saradnji sa Mascomom kaže: “Posle duže vremena odlučili smo se da partnera pronađemo u izdavačkoj kući.  Zajedničkim snagama objavićemo naš sedmi album simbolični naziva “Sedma sila“. U Mascomu smo našli partnera koji je spreman da podrži naše kreativne napore i da stane iza našeg umetničkog rada. Trudićemo se da što bolje ispromovišemo naš novi album, a ujedno sačuvamo integritet koji smo gajili i koji negujemo godinama. Radujemo se početku saradnje i sjajnim izdanjima koja nas očekuju.”

Dža ili Bu/ Photo: Promo
Dža ili Bu/ Photo: Promo

Slobodan Nešović Loka, idejni pokretač Mascom-a o saradnji sa grupom Dža ili Bu kaže: “Pored promocije već afirmisanih umetnika, kao i mladih autora, jedan od zadataka Mascoma je i očuvanje domaćeg rock and rolla. Čast nam je da se našoj porodici pridružio bend Dža ili Bu. Bend koji postoji celih 30 godina zaslužuje ozbiljnu pažnju i poštovanje. Mascom će se truditi da svim svojim resursima pomogne daljoj afirmaciji sjajnog zvuka koji ova grupa gaji već tri decenije! Radujemo se zajedničkim planovima i postizanju uspeha u vremenu u kome stvarni ljubitelji dobrog zvuka umeju da prepoznaju i cene kvalitet.”

Mascom će ih u tome uvek apsolutno podržati, kao izdavač koji zna da prepozna muzičare koji žive za muziku.

 

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime