Rekordan broj nominacija za FOX na dodeli EMMY nagrada za 2016.

0
27
Kjuba Guding, Jr./Photo: Fox

Nakon objavljenih nominacija za nagradu Emmy za 2016. godinu FOX Networks Group može da se pohvali sa ukupno 103 Emmy nominacije, što je svojevrsni rekord

Nominacije potiču iz različitih kategorija i žanrova.

Polovina nominacija u kategoriji Najbolja glumica u dramskoj seriji je iz serija koje se emituju na kanalma FOX. Taradži P. Henson je dobila svoju drugu nominaciju za seriju Imperija, dok je Keri Rasel dobila svoju prvu nominaciju za seriju Amerikanci. Kler Dejns je pripala peta nominacija zaredom u istoj kategoriji za seriju Domovina.

Keri Rasel/Photo: Fox
Keri Rasel/Photo: Fox

Serija Narod protiv O Džeja Simpsona zaradila je čak 22 nominacije i nalazi se na drugom mestu po ukupnom broju nominacija za 2016. godinu. Veoma jaka glumačka ekipa dobila je dve nominacije u kategoriji Glavni glumac u filmu ili mini seriji – nominovani su Kuba Guding Džunior i Kortni B. Vans. Nominacija za Glavnu glumicu u filmu ili mini seriji otišla je Sari Polson. Serija je takođe nominovana u kategoriji Najbolja mini serija.

Serija Amerikanci je prvi put nominovana u više kategorija, uključujući i onu najzahtevniju i najprestižniju za Najbolju dramsku seriju. Ostale kategorije su za Najboljeg glavnog glumca i glumicu u dramskoj seriji, Najbolji scenario dramske serije i Najbolju sporednu ulogu u dramskoj seriji.

Popularne serije kao što su Simpsonovi, Porodični čovek, Moderna porodica i Do poslednjeg čoveka, takođe su dobile nominacije u različitim kategorijama.

National Geographic Channel je postigao odličan rezultat sa 9 nominacija za svoje prajm tajm emisije – uključujući film Nazvao me je Malala s čak 5 nominacija!

Photo: National Geographic Channels/Matthew Paul Turner
Photo: National Geographic Channels/Matthew Paul Turner

Druge nominacije otišle su serijama Priča o Bogu s Morganom Frimenom, Zvezdani razgovori i Velika okrića.

Fox Networks Group je ukupno zaslužio 74 nominacije za svoje sadržaje. Serije u produkciji kompanija 20th Century Fox Television i Fox 21 Television Studios dobile su 54 nominacije, više od bilo kojeg drugog studija. Američki FX dobio je 56 nominacija, ostvarivši novi rekord među kablovskim kanalima koji su u osnovnoj ponudi, nadmašivši sopstveni rekord od 45 nominacija iz 2014. godine.

Gala ceremonija dodele nagrada održaće se 18. septembra 2016. u Los Anđelesu.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime