KRITIČARI ODUŠEVLJENI NOVIM “ISTERIVAČIMA DUHOVA“!

0
49

Kako je bilo malo onih obožavatelja fudbala koji su pre završenog Evropskog prvenstva u Francuskoj svrstavali reprezentacije Islanda i Velesa u sam vrh, toliko je bilo i malo filmskih zaljubljenika koji su od nove verzije “Isterivači duhova” očekivali kvalitetan film.

Con film
Con film

Ali, očigledno se događa suprotno. Kritičarska presuda je pala: novi „Isterivači duhova“ su pobrali hvalospeve filmskih poznavalaca. Magazin Time proglašava film “Sjajnim!”,

New York Times oduševljen je novom ženskom glumačkom ekipom (“Girls rule!”), ugledni kritičar Piter Trevers iz Rolling Stonea ističe glumice kao najjaču kariku filma s posebnim naglaskom na Kejt Mekkinon, a Washington Post naziva film “Pravom letnjom zabavom!”.

Domaća publika verodostojnost navedenih kritika moći će proveriti već od 28. jula  kada “Isterivači duhova” konačno, nakon 30 godina čekanja, dolaze i na naša platna!

Popularna internet stranica rottentomatoes.com godinama se bavi prikupljanjem kritika filmskih kritičara širom sveta iz svih relevantnih medija bez obzira radilo se o novinama ili internet portalima. Svaki film mora zadovoljiti određene kriterije kako bi ga se proglasilo “svežim” (eng. “fresh”) što znači da više od 60% prikupljenih kritika moraju biti pozitivne kako bi film dobio dobru ocenu i preporuku za gledanje u bioskopima.

Con film
Con film

“Isterivači duhova” u ovom trenutku imaju preko 75% pozitivnih kritika čime debelo premašuju potrebni kriterijum uprkos činjenici što je njihova prva bioskopska najava pre nekoliko meseci izazvala burne i uglavnom negativne reakcije buduće bioskopske publike.

Podsetimo, u akcionoj komediji “Isterivači duhova” Melisa Mekarti i Kristen Vig, Kejt Mekkinon i Lesli Džons su četiri naučnice koje, kako bi pokušale zaustaviti najezdu duhova koji opsedaju Njujork, oformljuju grupu  naziva “Isterivači duhova” u kojoj im se uskoro pridružuje i njihov sekretar kog tumači Kris Hemvort. Film je režirao Pol Feig koji je kombinovao sve elemente paranormalnih bitaka koje su proslavile originalnu franšizu uz plejadu novih i ponešto starih likova. Tako će se uz već spomenute u ostalim ulogama pojaviti Endi Garsia, Majkl Kenet Viliams, Den Akrojd, Sigurni Viver i Bil Mari.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime