Home»Muzika»Fleetwood Mac se ne povlači, ali… Dosta im je velikih turneja, a i bivšeg gitariste Bakingama

Fleetwood Mac se ne povlači, ali… Dosta im je velikih turneja, a i bivšeg gitariste Bakingama

4
Shares
Pinterest Google+
Fleetwood Mac/Photo: facebook @FleetwoodMac
Fleetwood Mac/Photo: facebook @FleetwoodMac

Jedan od osnivača kultne britansko-američke rock grupe Fleetwood Mac, Mik Flitvud, u intervjuu muzičkom magazinu Rolling Stone isključio je mogućnost da se Lindzi Bakingam više ikada priključi bendu, javlja NME magazin.

Bakingam je iz benda izbačen 2018. a na njegovo mesto uskočili su gitaristi Majk Kembel (Tom Petty And The Heartbreakers) i Nil Fin (Crowded House).

Upitan da li postoji ikakva mogućnost prema kojoj će Bakingam ponovno svirati s bendom, Flivud je rekao:

– Ne. Fleetwood Mac je čudno biće. Vrlo, vrlo smo predani Nilu i Majku i prošlo je dosta vremena od kada je Lindzi otišao. To nije tema razgovora, tako da moram reći – ne.

Potom je dodao:

– Njegova ostavština je živa i dobro, i tako treba da bude. Veliki, veliki deo je benda koji nikada neće biti izbrisan niti osporavan od bilo koga od nas. Nil i Majk imaju veliko poštovanje prema Lindziju. To što se dešavalo nije bila tajna. Nismo bili srećni. Nije funkcionisalo pa smo se razišli. I to je to.

O vremenu kada je Bakingam izbačen iz benda, Mik je rekao:

– Fleetwood Mac je uvek bio odlična kombinacija pesama koje je izvodila jedinstvena mešavina talenta. Svirali smo s Majkom i Nilom i došlo je do hemije te smo shvatili kako je to upravo kombinacija s kojom će Fleetwood Mac nastaviti dalje. Znamo da imamo nešto novo, a ipak to ima onaj nepogrešivi Mac zvuk.

U istom intervjuu Mik je rekao da bend više nikada neće iću na turneje, ali da postoji mnoštvo alternativa za njihove koncertne nastupe. Kazao je kako mu se sviđa način rada Pitera Gebrijela koji izabere nekoliko letnih festivala na kojima odradi nastupe i da je to put kojim vidi da će i Fleetwood Mac ići.

– U mogućnosti smo da odaberemo stvari koje imaju dostojanstvo, koje su zabavne i koje su istorijski interesantne – rekao je Mik i nastavio: – Imali smo lep sastanak u Los Anđelesu, baš dve sedmice posle turneje i svi smo otvoreni oko toga da će bend nastaviti da radi dalje. Nema govora o razlazu benda, samo smo sada u fazi “Dajte nam malo prostora. Dajte nam nekoliko nedelja pre nego što počnemo ponovo da razmišljamo šta ćemo dalje da radimo.

Konačno, Mik nije isključio mogućnost oproštajne turneje:

– To bi bio ispravan način da se ljudima kaže da više ne želimo da sviramo. Trenutno se ne nalazimo u toj fazi, ali ako dođe do toga biće to dobar i kulturan način da ljude obavestimo da bend više nikada neće svirati.

HL/Izvor: soundguardian.com

Previous post

Herojski grandž beogradskih alternativaca... Dingospo Dali objavio album "O nečemu lepom"

Next post

Đorđe Miljenović 6. i 7. februara u niškom Feedbacku

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *