Home»Muzika»Bend Pixies objavio tri nove pesme… Poslušajte “The Good Works of Cyrus”, “Please Don’t Go” i “Chapel Hill”

Bend Pixies objavio tri nove pesme… Poslušajte “The Good Works of Cyrus”, “Please Don’t Go” i “Chapel Hill”

7
Shares
Pinterest Google+
Pixies/Photo: press promo
Pixies/Photo: press promo

Američki bend Pixies, koji će da održi koncert 1. septembra na stadionu Tašmajdan u Beogradu, upravo je objavio na tri nove pesme, kao dodatak aktuelnom albumu “Beneath the Eyrie”.

Bend je saopštio da su “The Good Works of Cyrus”, “Please Don’t Go” i “Chapel Hill” zabeležene kao demo pesme tokom snimanja “Beneath the Eyrie”, koji je objavljen u septembru 2019. godine.

Photo: Promo
Photo: Promo

Da se bend glavnog autora, pevača i gitariste Blek Frensisa, gitariste Džoija Santijaga, bubnjara Dejvida Loveringa i basistkinje Laz Penšantin nalazio u vrlo kreativnoj fazi potvrđuje snimljenih, a tada neobjavljenih čak osam ili devet dodatnih demo pesama.

– Među njima ima bar dve koje su mu se stvarno dopale i voleo bih da su se našle na albumu – rekao je Lovering povodom objavljivanja novih pesama.

Alternativni bend iz Bostona, Pixies svetsku pažnju privukao je strukturno i dinamički neuobičajenim, ali izuzetno uzbudljivim numerama “Caribou”, “Gigantic”, “Where Is My Mind”, “Debaser”, “Here Comes Your Man” i “Monkey Gone To Heaven”, zabeleženim na nizu danas kultnih, bučnih gitarskih albuma – (mini) “Come On Pilgrim” (1987), “Surfer Rosa” (1988), “Doolittle” (1989), “Bossanova” (1990) i “Trompe le Monde” (1991).

Posle raspada benda 1993. godine, Frensis, Santijago, basistkinja Kim Dil i Lovering ponovo su se okupili 2004. godine, a diskografski rad obnavljaju, doduše sada bez Dil, albumom “Indy Cindy” (2014), odnosno sa Penšantin stiže “Head Carrier” (2016) i konačno “Beneath the Eyrie” (2019), koji je očuvao poznatu gnevnu ubrzanost, beskrajnu maštovitost i živopisnu Pixies estetiku, o čemu svedoče singlovi “Catfish Cate”, “On Graveyard Hill” i “Lone Rider”.

Ulaznice za koncert Pixies na Tašu košta 2.500 dinara za tiribine i parter, odnosno 3.000 dinara za fan pit, a možete da ih nabavite na prodajnim mestima Ticket Visiona.

VAŽNO! Od 1. marta parter i tribine koštaće 3.000 dinara, a fan pit 3.800 dinara.

Previous post

U senci bojkota... NIN-ova nagrada Saši Iliću za roman "Pas i kontrabas"

Next post

Američki kantri pevač Dejvid Olni preminuo na sceni u 71. godini... Usred pesme se izvinio publici i zauvek zatvorio oči

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *