Home»Muzika»Rock&Off Nagrada za životno delo kultnom pank bendu KUD Idijoti

Rock&Off Nagrada za životno delo kultnom pank bendu KUD Idijoti

4
Shares
Pinterest Google+
KUD Idijoti/ Photo: Goran Šebelić
KUD Idijoti/ Photo: Goran Šebelić

Osnovan pre skoro 40 godina, legendarni pulski sastav KUD Idijoti svojom muzikom ostavio je neizbrisiv trag na regionalnoj sceni.

A da ne bi sve ostalo samo na hvalospevima i lepim rečima, pobrinula se direkcija nezavisne nagrade Rock&Off koja će poznatim pankerima 30. januara u zagrebačkoj Tvornici uručiti Nagradu za životno delo.

– Rock&Off Nagrada za životno delo KUD Idijotima zapravo je zahvlnost domaće rok i pank scene, bendova poput Hladnog piva, TBF-a ili Mašinka na koje su Idijoti uticali svojom muzikom i stavom. Za slobodu i mir borili su se humorom, strašću i gitarama – poručili su iz direkcije nezavisne nagrade Rock&Off.

Photo: Promo
Photo: Promo

Nedavno objavljeno Dancing Bearovo reizdanje sjajnog koncertnog albuma KUD Idijoti “Gratis Hits Live!” na CD-u i dvostrukom LP-u, čiji je prvi tiraž rasprodat u rekordnom roku, kao i sjajan dokumentarni film “Tusta” autora Andreja Korovljeva i objavljena knjiga Nenada Marjanovića dr. Frica “Život s Idi(j)otima”, potvrda su da ova nagrada ide u ruke sastavu koji je svojim radom prerastao pojam benda i postao simbol generacije.

Live album “Gratis Hits Live!”, snimljen je 5. i 6. februara 1999. u pulskom klubu Uljanik povodom 18. rođendana sastava, a kolekcija od 27 energičnih i beskompromisnih pesama objedinjenih na ovom izdanju najbolje dočarava iskrenu strast i stav ljudi koji su punk živeli i disali, sve ono po čemu će se KUD Idijoti pamtiti.

Previous post

Dve decenije od debi albuma "ID" slovenačka Siddharta obeležila izdanjem - "ID20"

Next post

Eminem terorista... Reper iznenada objavio novi album, prvim spotom već uspeo da podigne veliku prašinu

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *