Home»Muzika»Beograd sa Josipom 14. februara u Sava Centru slavi Dan zaljubljenih i njen 70. rođendan

Beograd sa Josipom 14. februara u Sava Centru slavi Dan zaljubljenih i njen 70. rođendan

5
Shares
Pinterest Google+
Josipa Lisac/Promo
Josipa Lisac/Promo

Muzička diva Josipa Lisac očekuje “prekrasan koncert” u beogradskom Sava Centru 14. februara na Dan zaljubljenih i na njen 70. rođendan.

Tokom višedecenijske karijere za Josipu je bila i ostala “apsolutno najljepša muzička suradnja i život sa Karlom Metikošem” (1940-1991), koji je za nju napravio “najljepše pjesme koje žive i danas” kao i antologijski album “Dnevnik jedne ljubavi” (1973), a sve ove godine trajanja za nju su potvrda da je “uvijek bilo najteže napraviti unikat od sebe”.

– Nije bilo lako, ali zašto bi bilo lako? Treba biti teško da bi se uspijeh isklesao. Željela sam imati svoj unikatni put i opstati na tom putu. Život je vječita borba i traži borce. Ustrajanost da ne odustaneš od toga što si zamislio, jer realizirati svoje zamisli je najteže. Treba se okrenuti sebi, ispitati ko si, što si, što želiš, da li stojiš iza toga što radiš i stvaraš. A što je teže biću još jača. Treba hrabrosti, cijelo vrijeme si u riziku. Da napravim nešto da se svima svidi? Pa to je strašno! – rekla je Josipa.

Josipa Lisac/Photo Mare Milin, promo
Josipa Lisac/Photo Mare Milin, promo

Već od samih početaka pevačke karijere, od kojih se rado priseća nastupa sa grupom O Hara 1967. godine u Domu omladine Beograda, Josipa kaže da je shvatila da će “imati drugačiji tempo” od drugih, u cilju da istraje na sceni.

Do danas ona je ostala unikatna i svoja – vokalno superiorna, specifičnih interpretacija i nekonvencionalnog stila, što se i sada može čuti uživo dok peva hitove “Magla”, “Hir, hir, hir”, “Gdje Dunav ljubi nebo”, “Boginja”, “Danas sam luda”…

– Kroz sve ove godine brojnih aplauza nisam doživjela neke padove, jer nisam letjela kroz euforiju. Uspjeh je da postojim. Neko odjednom postane slavan i onda sve brzo zgasne. Ako mi je darovan talent moram raditi na tome i itekako se potruditi da ga opravdam. Bez lažne veličine – imam svoje ime i prezime. I to je najjače, to otvara vrata. I kao takva ponovo sam ona djevojka iz Doma omladine koja mašta, sanjari i veseli se. I svaki put je moja odgovornost pred publikom sve veća – kaže Josipa.

Ulaznice za beogradski koncert Josipe Lisac možete da nabavite na blagajni Sava Centra i na prodajnim mestima Ticket Visiona po cenama od 1800, 2100, 2500 i 2800 dinara.

Previous post

Ovaj svet je načisto poludeo... Izrada lutke Baby Yoda koštala je - 5 miliona dolara

Next post

Festov Demo Fest #2… Veto, Koske i Lisilo 19. januara u klubu Fest

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *