Home»Muzika»Počinje podela besplatnih ulaznica za doček Nove godine “Otmeno” u Sava Centru

Počinje podela besplatnih ulaznica za doček Nove godine “Otmeno” u Sava Centru

4
Shares
Pinterest Google+
Photo: Promo
Photo: Promo

U organizaciji Doma omladine Beograda i pod pokroviteljstvom Sekretarijata za kulturu Grada Beograda, nastavlja se omiljena tradicija Beograđana – Nova godina “Otmeno”, besplatan doček Nove godine u kojem će 31. decembra 2019. u Saca Centru učestvovati oko 200 izvođača.

U Velikoj dvorani Sava Centa publika će slušati hitove klasične muzike u izvođenju vrsnih domaćih muzičara, kojima će se pridružiti i ekskluzivni gosti iz inostranstva.

Na sceni u foajeu ispred Velike sale publika će uživati uz latino, afro i rege program popularnog muzičara Igora Vincea.

Podela besplatnih ulaznica počinje danas (20. decembar) na blagajnama Sava Centra, Doma omladine Beograda, Narodnog pozorišta i Kolarčeve zadužbine. Jedna osoba može uzeti najviše dve ulaznice.

 Filharmonije mladih “Borislav Pašćan”/ Photo: Facebook @fmbp.beograd
Filharmonije mladih “Borislav Pašćan”/ Photo: Facebook @fmbp.beograd

Program počinje u 21:00 čas nastupom Filharmonije mladih “Borislav Pašćan”, sa dirigentom Đorđem Pavlovićem, koja će izvesti program klasične muzike – od Čajkovskog do Diznija (Svita iz baleta “Krcko Oraščić”, valcer iz baleta “Uspavana lepotica”). Leo Delib: Odlomak iz baleta “Kopelija”, Amilkare Ponkijeli: “Igra satova” iz opere “Đokonda”…

Za nastavak novogodišnje večeri, od 21.45 ansambl Camerata Serbica, pod dirigentskom palicom Aleksandra Spasića iz Ljubljane, pripremio je specijalan program posvećen velikom svetskom jubileju: 250 godina od rođenja L.V.Betovena (Prvi stav iz Simfonije br. 5 “Sudbinska”; Koncert za klavir i orkestar br. 1, gost Žan Pol Gasparian, Romansa za klavir i orkestar, Poslednji stav iz Koncerta za violinu i orkestar, gost Lana Trotovšek, Finale).

Novu 2020. godinu publika će dočekati uz zvezde Opere Narodnog pozorišta, kojima će se pridružiti međunarodni gosti i Umetnički ansambl Ministarstva odbrane “Stanislav Binički”.

Na programu će od 23.15 do 00:45 biti popularna dela klasične muzike – Pučinija, Mocarta, Verdija, Bizea, Šostakoviča… u izvođenju umetnika: Sanje Kerkez (sopran, Srbija), Jasmine Trumbetaš Petrović (sopran, Srbija), Almerije Delić (mecosopran. BiH/Nemačka), Daria di Vietria (tenor, Italija), Mikaela Babajanyana (bariton, Jermenija/Nemačka), Konstantina Rittel-Kobylianskog (bariton, Ukraina/Izrael), Eve Bodorove (sopran, Slovačka), Mary Movsisyan (sopran, Jermenija/Jerevan).

Dirigenti: Rodolfo Fischer (Čile/Bazel) i Ayyub Guliyev (Azerbejdžan/Baku), reditelj Esteban Munoz (Čile/Berlin).

Moderatori programa će biti Svetislav Bule Goncić i Teodora Tomašev.

Igor Vince/Photo: facebook@Maja Argakijeva
Igor Vince/Photo: facebook@Maja Argakijeva

Za ljubitelje latino, rege i afro muzike u holu Sava Centra od 00.45 do 02.00 časa nastupa Igor Vince & His Drum, Brass And Keys.

Igorovu autorsku muziku karakteriše zanimljiv spoj dva izražena senzibiliteta, sa jedne strane veoma emotivnih i opuštajućih balada i sa druge vrlo ritmičnih i eksplozivnih numera.

U njegovoj muzici prisutni su uticaji žanrova kao što su rege, fank, latin, afrobit i soul.

Osim nesvakidašnjeg talenta, Igorov muzički izraz značajno obogaćuje sada već veliko iskustvo, koje je stekao svirajući na najpoznatijim binama širom sveta sa ikonom afričke muzike Femijem Kutijem i to kao prvi muzičar u bendu u istoriji familje Kuti koji nije afričkog porekla.

Igor Vince izučavao je muziku u Senegalu, Beninu, Maliju, Nigeriji, Etiopiji, Kubi, Francuskoj, Nemačkoj i Srbiji.

Kao talentovani instrumentalista nastupao je sa nekima od najvećih imena svetske muzike danas kao što su Keziah Jones, Fatoumata Diawara, Cheick Tidiane Seck, Dean Bowman, Cheikh Lo i Femi Kuti.

 

Previous post

Sean Yox se vraća u svoje Užice, koncertom 4. januara u GKC: Red je da i ja ispunim proročanstvo Tarabića

Next post

Sunčani kadrovi za zimske dane... Del Arno Band predstavio spot za "Izleči me"

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *