Home»Muzika»Rambo Amadeus na dodeli priznanja DORF: Ovo društvo će postati normalno kad undeground postane mainstream

Rambo Amadeus na dodeli priznanja DORF: Ovo društvo će postati normalno kad undeground postane mainstream

3
Shares
Pinterest Google+
Rambo Amadeus/Photo: YouTube printscreen
Rambo Amadeus/Photo: YouTube printscreen

Posebno priznanje vinkovačkog Festivala dokumentarnog rock filma – DORF za doprinos undergroundu ove godine dobio je muzičar Antonije Pušić, poznatiji kao Rambo Amadeus, a kako je poznati crnogorski muzičar u avgustu bio sprečen da dođe na festival, priznanje mu je uručeno u petak.

Nakon što je primio priznanje, Rambo Amadeus zasadio je u vinkovačkoj ulici Slavka Jankovića stablo kako bi u saradnji s DORF-om skrenuo pažnju javnosti na potrebu očuvanja i zaštite okoline, prenosi Hina.

– Ovo mi je, valjda, jedno deseto stablo koje sadim, a cilj mi je zasaditi ih barem stotinak i mislim kako je to vrlo vredna akcija očuvanja prirode i okoline – kazao je muzičar dodajući kako je vrlo srećan zbog nagrade DORF-a.

Underground, kako je ocenio, kao umetnički segment društva ima vrlo oštre kriterijume koje nije lako zadovoljiti pa mu je kompliment što je dobio nagradu za svoj posao u kojem se nije lako održati na sceni i još od njega hraniti sebe i sopstvenu porodicu.

– Jako mi je žao što mi svi pripadnici undergrounda nismo mainstream, što društvo nije toliko uređeno da bi postali mainstream – kazao je Rambo Amadeus dodajući kako to što je underground za njega predstavlja sigurno sklonište gde čovek može da zadrži svoje etičke standarde ne ulazeći u kompromise sa svime onime što nudi “službena” kultura.

Poručio je kao svaki misleći čovek koji nije samo za opciju “u se, na se i poda se” pokušava u današnje vreme pronaći neku vrstu moralne niše u kojoj bi mogao da ima svoj mir.

– U posednje vreme vidimo da se po prvi put stvara takva moralna niša jer čitavo čovečanstvo ima zajedničkog neprijatelja, a njegovo ime je profit i kapital koji se oteo od ljudskog roda – kazao je Rambo Amadeus kritikujući današnji svet u kojem su poslovne korporacije i kapital bez ikakve kontrole i kaznene odgovornosti za ono što rade.

HL/ Izvor: Hina

 

Previous post

Kad se legende okupe da snime film po svom ukusu... Objavljen poslednji trejler za krimić "Irac"

Next post

Producenti filma "Boemska rapsodija" odlučili: Snimaćemo biografski film o Majklu Džeksonu

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *