Home»Muzika»Muzički pejzaži Islanda… Ólafur Arnalds 20. novembra u Sava Centru

Muzički pejzaži Islanda… Ólafur Arnalds 20. novembra u Sava Centru

5
Shares
Pinterest Google+
Olafur Arnalds/ Photo: Benjamin Hardman (promo, Charm Music Serbia)
Olafur Arnalds/ Photo: Benjamin Hardman (promo, Charm Music Serbia)

Na turneji kojom promoviše četvrto studijsko izdanje “re:member” Ólafur Arnalds posetiće i Beograd gde će 20. novembra održati koncert u Sava Centru.

Svetski mediji su album opisali kao upoznavanje nesvakidašnjih kutaka mističnog Islanda, odakle potiče ovaj fantastični kompozitor, muzičar i producent.

Muzičku karijeru počeo je kao bubnjar u punk-rock bendu, da bi preko “usputnog” komponovanja klasične muzike došao do BAFTA nagrade i laskave ocene kritike da je upravo njegov aktuelni album jedno od najboljih kompozitorskih dela 21. veka.

Ólafur Arnalds/ Photo: Benjamin Hardman (Universal Music Serbia, promo)
Ólafur Arnalds/ Photo: Benjamin Hardman (Universal Music Serbia, promo)

Album “re:member” vodi slušaoca kroz različita raspoloženja i osećanja, kroz različite muzičke pejzaže. Svaki segment ovih dela moguće je čuti pojedinačno – kompoziciju, propratne zvučne elemente i pop prizvuke koji se probijaju kroz pesmu.

Svaka numera svojim početkom naglašava da “re:member” nastavlja da teče, ne umara se i ne dozvoljava slušaocu da se umori, jer svaki put nosi nešto novo i potpuno neočekivano.

– Ovo je album kojim izlazim iz svojih okvira – objašnjava Arnalds – Koristim sirove uticaje iz najrazličitijih žanrova i ne želim ni na koji način da ih filtriram. Album zalazi u dubine kreativnog procesa i prikazuje kako pojedinac može da izmanipuliše situacijom i izađe iz okvira navike i očekivano.

Ipak, kroz 12 numera na albumu Ólafur se ne isključuje, već poziva slušaoca da mu se pridruži i bude deo njegovog stvaralačkog procesa. Ovakvi motivi vidljivi su i na njegovim nastupima, kada se trudi da čitavu publiku uključi u samo izvođenje.

– Želim da moja muzika inspiriše kreativnu zajednicu – ističe on.

Ólafur Arnalds/ Photo: Benjamin Hardman (Universal Music Serbia, promo)
Ólafur Arnalds/ Photo: Benjamin Hardman (Universal Music Serbia, promo)

Publika u Srbiji imaće prilike da prisustvuje harmoničnoj muzičkoj avanturi 20. novembra u Sava Centru i bolje upozna jedno od najvećih imena moderne klasične muzike.

Ulaznice po ceni od 2200, 3200, 3700 i 4200 dinara dostupne su na blagajni Sava Centra kao i na svim prodajim mestima mreže Ticket Visiona.

Organizator koncerta, Charm Music, posebno želi da omogući mladima da posete ovaj kulturni događaj, s toga će oni ispod 22 godine ulaznice iz II kategorije (redovna cena: 3700 dinara) moći da kupe sa 25% popusta, odnosno po ceni od 2770 dinara. Ove ulaznice važiće samo uz ličnu kartu.

Previous post

Jubilarno 20. izdanje Exita od 9. do 12. jula na Petrovaradinskoj tvrđavi

Next post

Ateisti pozivaju na beogradsku promociju novog split LP- a u klubu Elektropionir

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *