Home»Muzika»Beograd voli zvuk Kube… Afro Cuban All Stars zaraznim ritmovima digli na noge Sava Centar

Beograd voli zvuk Kube… Afro Cuban All Stars zaraznim ritmovima digli na noge Sava Centar

4
Shares
Pinterest Google+
Afro Cuban All Stars/ Photo: Nemanja Đorđević (Long Play, promo)
Afro Cuban All Stars/ Photo: Nemanja Đorđević (Long Play, promo)

Svetski priznati izvođači kubanske muzike Huan de Markos Gonzales i njegov Afro Cuban All Stars orkestar priredili su u subotu uveče posetiocima u Sava centru jedinstven muzički i plesni užitak, u trajanju od skoro dva sata.

Huan de Markos Gonzales/ Photo: Nemanja Đorđević (Long Plazy, promo)
Huan de Markos Gonzales/ Photo: Nemanja Đorđević (Long Plazy, promo)

– Predstavićemo vam večeras deo Kube, deo naše muzike. Zadovoljstvo nam je da sviramo u domovini Nikole Tesle – odmah se na početku publici obratio Gonzalez, koji je tokom celog koncerta bio raspoložen da prisutnima dočara kako je nastala koja pesma, kome je posvećena…

Posle uvodne teme “Oshun” izvinio se što ne zna srpski, iako je nekoliko godina studirao u Rusiji. Šarmantno je povukao paralelu da je na početku rada sa Afro Cuban All Stars sa 45 godina bio najmlađi u tadašnjem orkestru, a da je sad sa 65 najstariji.

Dok se publika polako rasplesavala, Gonzalez joj je punog srca otkrivao kako su sada s njim na sceni i njegova supruga i dve ćerke.

Naslednicama je posvetio pesmu “Laura en el Paraiso”, objašnjavajući da je Laura ime mlađe ćerke, a “paraiso” (raj) reč koju je starija najčešće izgovarala kad bi se njih dve u detinjstvu potukle.

Supruzi je, naglašavajući da “nije pevač ali voli da zapeva”, posvetio temu “Ella y Yo”.

Afro Cuban All Stars/ Photo: Nemanja Đorđević (Long Play, promo)
Afro Cuban All Stars/ Photo: Nemanja Đorđević (Long Play, promo)

Publika je aplauzima pratila ritam, vremenom se i sasvim opustila, pa su parovi počeli da igraju pred binom.

Bend je na to “odgovorio” silaskom u publiku i pozdravljajući se s posetiocima u prvim redovima, a nisu izostali ni poljupci damama. I tako je ubrzo u Sava Centru nastala prava latino žurka uz “Altosongo”, “Pio Mentiroso”, “Cada vez que te veo”…

Poseban razlog za dobro raspoloženje imao je kongista orkestra koji je slavio rođendan, pa je dobio i muzičku čestitku od kolega.

Na kraju zvaničnog dela frenetični aplauzi publike brzo su pozvali Afrokubance na bis, a svetla su se upalila posle sat i 50 minuta.

Afro Cuban All Stars su sjajnim muziciranjem doneli, pre svega, emociju koju narod na ovom podneblju brzo i lako prepozna i oseti.

Previous post

Gis Maj Es ima novi album... Poslušajte "Discovery"

Next post

"Moj Dan"... Majdan predstavio novi video singl i najavio drugo studijsko izdanje

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *