Home»Muzika»Shay Hazan Quintet 1. novembra u SKC Kragujevac

Shay Hazan Quintet 1. novembra u SKC Kragujevac

4
Shares
Pinterest Google+
Šai Hazan/Photo: KCP promo
Šai Hazan/Photo: (SKC Kragujevac, promo)

Izraelski kontrabasista Šai Hazan nastupiće sa svojim kvintetom u petak, 1. novembra u SKC Kragujevac.

Hazan je prošle godine objavio prva autorska izdanja pod svojim imenom. U njegovom radu nema previše prostora za klasifikovanje u džez fioke, naročito one koje obično vezujemo za aktuelne tendencije na evropskoj sceni.

Muzika Hazanovog kvinteta svoja uporišta nalazi u estetici čikaške scene šezdesetih i sedamdesetih, bliske postavi Art Ensemble of Chicago, nadovezuje se na spiritualnost Williama Parkera i njegov bogat ton kontrabasa, ali i na apstraktnije forme slobodnog i savremenog džeza karakteristične za muzičare s portugalske etikete Clean Feed Records.

Njegova je muzika snažna i buntovna, a temama svojih pesama skreće pažnju i na globalne probleme poput migrantske krize, kao i desničarske politike, ispred kojih stavlja ljubav i otvorenost prema drugim kulturama kao vrhovnu vrednost.

Oba svoja diskografska izdanja – “Domestic Peace” i “Good Morning Universe”, Hazan je snimio u klubu Levontin 7 u Tel Avivu.

Nije to samo rutinska informacija već i nagoveštaj estetike u kojoj su nastupi uživo i spontanost značajniji od precizne strukture kompozicije i produkcijskih doterivanja. Utoliko je i svaki njihov sledeći koncert nalik novom albumu, koji se istovremeno otvara i zaokružuje pred očima i ušima prisutne publike. Na obostrano zadovoljstvo.

Shay Hazan Quintet su: Tal Avraham (truba), Eyal Netzer (saksofon), Milton Michaeli (klavir), Shay Hazan (kontrabas) i Haim Peskoff (bubnjevi).

Koncert počinje u 22:00 časa, a ulaz je slobodan.

Previous post

Kao da je bilo pre 25 godina... Memorijalni koncert u znak sećanja na Milana Mladenovića 5. novembra u SubBeernom centru

Next post

Harlekin predstavio novi video singl i instrumental sa predstojećeg albuma

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *