Home»Kult»Pitali ste se kako bi stare stvari Pink Floyda zvučale 2019? Evo ovako…

Pitali ste se kako bi stare stvari Pink Floyda zvučale 2019? Evo ovako…

4
Shares
Pinterest Google+
Pink Floyd/Photo: wikipedia.org
Pink Floyd/Photo: wikipedia.org

U susret izlasku box seta grupe Pink Floyd “The Best Of The Later Years 1987 – 2019”, predstavljena je jedna od pesama koja će se naći na najavljenoj kompilaciji remiksa.

Reč je o novoj, remiksovanoj verziji pesme “One Slip” koju su producirali Bob Ezrin i Dejvid Gilmur, a remiks potpisuje Endi Džekson s Dejvidom Gilmurom.

Raskošni kolekcionarski box set pod naslovom “The Later Years 1987-2019” legendarnih Pink Floyda najavljen je za 29. novembar ove godine.

The Best Of The Later Years 1987 - 2019
The Best Of The Later Years 1987 – 2019

Fokus ovog posebnog izdanja su muzička ostvarenja nastala nakon što je Rodžer Voters napustio grupu, a ostala trojica, u sastavu Dejvid Gilmur, Rik Rajt i Nik Mejson, se upustila u samostalnu avanturu snimanja albuma i nezaboravnih svetskih turneja koje se i danas prepričavaju. Između ostalog, set uključuje remasterizovane video snimke koncerta održanog u Veneciji 1989. na plutajućoj pozornici ispred trga Sv. Marka i koncerta održanog u Knebworthu 1990. Navedeni snimci će kroz ovo izdanje prvi put u nekoliko decenija biti komercijalno dostupni javnosti.

Uz to, 18-delni set “The Later Years 1987-2019” sadrži 5 CD-a, 6 blu-ray izdanja, 5 DVD-a, dva singla i moštvo zanimljivih kolekcionarskih predmeta poput replike programa s turneja, knjige s tekstovima pesama ili knjige retkih fotografija na 60 stranica.

Albume “A Momentary Lapse of Reason” i “Delicate Sound Of Thunder” remiksovali su Dejvid Gilmur i Endi Džekson, a dodati su i restaurirani snimci preminulog klavijaturiste Ričarda Rajta i snimci bubnjarskih deonica Nika Mejsona.

HL/Izvor: mixer.hr

Previous post

ZAVRŠEN BEOGRADSKI DŽEZ FESTIVAL: Virtuoznost, humor, ultimativna sloboda izražavanja, poezija i meditacija... Jednom rečju - džez

Next post

UMESTO POZIVNICE... Kolja objavio spot za "Užički heroin" pred koncerte u Beogradu i Nišu

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *