Home»Pulse»Najave»“Malk Life”… Otvaranje izložbe strip autora Marka Malka u Pančevu

“Malk Life”… Otvaranje izložbe strip autora Marka Malka u Pančevu

4
Shares
Pinterest Google+

U četvrtak, 24. oktobra u 20:00 časova u prostoru Agencije KomunikArt u Pančevu biće otvorena izložba strip autora Marka Malka, pod nazivom “Malk Life”.

Marko Malk je studirao fakultet za animaciju u Londonu (LCC), a već neko vreme živi u Beogradu i crta stripove. Najveći deo svog života je vozio skejt, pa su skejt art i subkultura značajno uticali i na njegovu umetnost.

– Kada mi je bilo 14 godina, dok sam se dosađivao u školi, počeo sam da crtam stripove o seksualno perverznom dvojcu (inspirisan Betmenom i Robinom) pod imenom Flyman i Worm Wonder. Ubrzo posle toga, crtanje stripova sam zamenio voženjem skejta, alkoholom, cigaretama i lutanjem po ulicama Londona sa prijateljima, lomili smo stvari i kopali po kontejnerima – kaže Malk o svojim tinejdžerskim godinama.

Posle završenih studija animacije, preselio se u Beograd.

– Ponovo sam počeo da crtam stripove kako bih dao oduška sebi i kako bi izrazio svoje misli. Počeo sam da štampam mini strip fanzine – “Serburbia”, “Malk Comics” i poluautobiografske stripove o svom odrastanju i vožnji skejta u Londonu – dodaje Malk, koji će na otvaranju izložbe i besplatno deliti svoj novi fanzin štampan na 16 stranica.

Izložba u agenciji Komunikart će biti otvorena do 22. novembra, a radno vreme izložbenog prostora je radnim danima od 9-15 časova.

Photo: KomunikArt promo
Photo: KomunikArt promo
Previous post

Ponovo u Beogradu... Nick Cave and The Bad Seeds 4. juna u Štark Areni

Next post

Olivija Njutn Džon prodaje roze jaknu i čuvene crne pantalone iz filma "Brilijantin"

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *