Home»Muzika»Homeland»Thrillseeking Polymers koncertom u SKC Kragujevac predstavljaju debi album “Dusk of monorhythm”

Thrillseeking Polymers koncertom u SKC Kragujevac predstavljaju debi album “Dusk of monorhythm”

4
Shares
Pinterest Google+
Thrillseeking Polymers , promo
Thrillseeking Polymers , promo

Sastav Thrillseeking Polymers nastupiće u Kontakt galeriji SKC Kragujevac u ponedeljak, 14. oktobra od 22h povodom promocije albuma “Dusk of monorhythm”, u okviru projekta PRVI CD.

Thrillseeking Polymers je autorski trio sa bazom u Kragujevcu koji svoje kompozicije izvodi sa velikom dozom improvizacije i interakcije. Trio čine klavijaturista Aca Pejčić (Bliks, Esoteric Oil Lamp…), basista Jovan Jovanović i bubnjar Saša Ranković (Rambo Amadeus).

Njihov jedinstven zvuk otkriva uticaje džeza, soula, afričke, indijske i balkanske muzike a neki od muzičkih uticaja koji su se najviše odrazili na stvaralački opus benda su Thelonius Monk, Charles Mingus, Pat Metheny, Victor Bailey, John Scofield, Bojan Zulfikarpašić, Avishai Cohen, John Zorn, Rambo Amadeus, Tribal Tech, Erik Satie, Vještice, John Coltrane, Claude Debussy, Mahavishnu Orchestra, Smak, Bobby McFerrin, Keith Jarrett, Wayne Shorter, The Headhunters, Dave Holland, The Drumhedz, MM&W, …

Na promociji bend predstavlja album sa devet numera koji su snimali u septembru u studiju B69. Ove kompozicije sa albuma “Dusk of monohythm” (Sumrak monoritma) odgovor su na monoritam kao jednoličan ritmički obrazac koji dolazi iz dominantnih žanrova, a pakuje se u formu 4/4. TSP ne svira neparne forme već je nastao sa idejom odbacivanja podele par/nepar i pokušaja da se stvara kreativna improvizovana muzika u okviru “organskijih” formi.

Ulaz na koncert u SKC-u Kragujevac je slobodan.

 

Previous post

Billie Joan singlom i spotom za pesmu "Selfless" najavila drugi album

Next post

ČBS SPECIJALNI GOSTI NA FINALU MOBIL DEMO FESTA

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *