Home»Muzika»ŽELE DA PONOVO BUDU MRAČNI HEROJI… Do kraja godine jedan ili dva albuma grupe The Cure

ŽELE DA PONOVO BUDU MRAČNI HEROJI… Do kraja godine jedan ili dva albuma grupe The Cure

5
Shares
Pinterest Google+
The Cure/ Photo: AleX
The Cure/ Photo: AleX

U razgovoru sa novinarom magazine NME posle odličnog nastupa na Glastonburiju, Robert Smit je između ostalog pomenuo novitete na kojima bend trenutno radi.

– Ne želim da radim istoriju grupe The Cure – rekao je Smit osvrćući se na brojne kolege koji su se uhvatili tastature i pišu biografije i dodao: – Iz moje perspektive gledano, radije ću raditi nešto novo.

A to nešto novo je, naravno, album. Više od decenije nema nove muzike ovog benda. Kako izgleda do kraja godine će Smith i ekipa završiti ono na čemu rade i objaviti 17. studijski album. Dok su prethodna dva albuma bili osvrt na klasični The Cure, sada su poželeli da poguraju bend u svoj mračniji period osamdesetih u kojima su ostvarili remek-dela “Pornography” i “Disintegration”.

Sve se mijenja. Rad na albumu još traje. Odradili smo tri nedelje u Rockfield Studijima u Velsu. Hteli smo da uhvatimo čistu velšku tamnu atmosferu, nažalost bilo je razočaravajuće sunčano. Kiša je padala samo jednom u tri nedelje. Verovatno je oboren nacionalni rekord – kaže pevač.

Smit je za NME otkrio da je bend uradio 17 pesama i da su sve downbeat i prilično teške.

– Tu je i pregršt drugih numera. Ovo ne bi trebalo da kažem, ali u glavi sam osmislio dva albuma koji bi izašli jedan za drugim. Jedan upbeat tempa, drugi ovaj o kome sam pričao. Ipak, oko upbeat ideje više nesam toliko siguran – zaključuje Smit.

HL/Izvor: mulj.net

Previous post

OVAKO VIŠE NE IDE... Madona pred novu turneju postavila rigorozna pravila za fanove

Next post

EVO ŠTA ĆE LEPO DA SE DESI U PETAK 13... Pank legende The Toy Dolls objavljuju novi album

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *