Home»Life Story»Još sedam dana do kraja konkursa za mlade heroje Srbije

Još sedam dana do kraja konkursa za mlade heroje Srbije

4
Shares
Pinterest Google+

Ostalo je još sedam dana do kraja “Youth Heroes” konkursa, na koji mogu da se prijave vredni i uspešni pojedinci iz ukupno četiri oblasti: obrazovanja i nauke, preduzetništva i kreativnih industrija, društvenog aktivizma i kulture i umetnosti.

Pobednici ovogodišnjeg konkursa, četvrtog po redu, koji će biti proglašeni na jesen, dobiće zasluženo priznanje i medijsku promociju, a njihova dostignuća biće predstavljena javnosti.

Laureati “Youth Heroes” nagrade biće prvi kojima će biti obezbeđene ulaznice za jubilarno 20. izdanje EXIT  festivala naredne godine, kao i za  Sea Star i Sea Dance festivale u 2020. godini.

Uz komplete festivalskih ulaznica, biće im uručeni poklon paketi izdavačke kuće Vulkan, a prvoplasirane u svakoj od kategorija očekuje i novčana nagrada u iznosu od 100.000 din.

“Youth Heroes” je zajednička kampanja EXIT festivala i kompanije NIS za promociju pozitivnih uzora u društvu, koja je i ove godine realizovana uz podršku Radio-televizije Srbije i kompanije Ringier Axel Springer.

Specijalna “Youth Heroes” nagrada ove godine biće dodeljena u saradnji sa Omladinskim savezom udruženja Omladinska prestonica Evrope Novi Sad 2019.

Pravo prijave na konkurs imaju svi mladi ljudi sa državljanstvom Srbije ili sa prebivalištem na teritoriji Republike Srbije uzrasta od 15 do 30 godina koji imaju posebna dostignuća, nagrade, priznanja iz oblasti obrazovanja/nauke, preduzetništva i kreativnih industrija, društvenog aktivizma, kulture/umetnosti.

Prijavni formular dostupan je sajtu www.youth-heroes.org, a prijave sa konkursnim obrascem treba poslati na email exitfoundation@exitfest.org do (zaključno sa) 20. avgusta 2019. godine. Mlade heroje mogu nominovati organizacije, institucije, mediji i zainteresovani pojedinci ili se mogu prijaviti samostalno.

Youth Heroes/ Photo: Promo (Exit)
Youth Heroes/ Photo: Promo (Exit)

Kampanja “Youth Heroes” za cilj ima da se unaprede uslovi za ostanak mladih talenata u Srbiji. Mladi heroji su jedini koji mogu da budu pravi pokretači promena u društvu i motivacija da se svi koji stvaraju u tišini osmele i pokažu raskoš svog talenta.

Veliki uspesi poput medalja na međunarodnim naučnim takmičenjima, osmišljavanja akcija u svojoj lokalnoj zajednici, stvaranja vrhunskih umetničkih dela, pokretanja uspešne kompanije, jeste ono što zaslužuje da bude nagrađeno i promovisano kao rezultat izuzetnog zalaganja i truda.

Tokom višegodišnje kampanje Youth Heroes do sad su dodeljena 52 “Youth Heroes” priznanja mladim ljudima u Srbiji, koji se ističu svojom izuzetnošću i čine naše društvo boljim.

Među njima je 49 dobitnika priznanja u oblasti obrazovanja i nauke, preduzetništva i kreativnih industrija, društvenog aktivizma i kulture i umetnosti, dok su dva mlada heroja i jedna institucija dobitnici specijalnog “Youth Heroes” priznanja.

Photo: Exit
Photo: Exit
Previous post

Heart Rock Fest ispunio svoju misiju - prikupljen novac za Natašinu protezu

Next post

ODLAŽE SE POČETAK BEER FESTA ZA ČETVRTAK, 15. AVGUST

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *