Home»Muzika»Yu grupa, Nervozni poštar, Vesele osamdesete i Sindrom na 11. Ex Yu Rock Festu u Starčevu

Yu grupa, Nervozni poštar, Vesele osamdesete i Sindrom na 11. Ex Yu Rock Festu u Starčevu

6
Shares
Pinterest Google+
Žika Jelić/ Photo: Zoran Lazarević Laki (long Play)
Žika Jelić/ Photo: Zoran Lazarević Laki (long Play)

Grupa Nervozni poštar i tribjut bend Vesele osamdesete nastupiće 10. avgusta, a legendarna Yu grupa i mladi pank rokeri Sindrom 11. avgusta u okviru Ex Yu Rock festivala, koji će biti održan na centralnom Trgu neolita u Starčevu, nadomak Pančeva, najavili su danas organizatori na konferenciji za novinare.

– Ne postoji grupa koja nešto znači a da nije nastupila na ovom festivalu. Posle 11. godina (Ex Yu Rock Festa) bilo je krajnje vreme da i Yu grupa nastupi. Svi koji budu došli moći će da čuju “Crnog leptira”, “Čudnu šumu”, “Mornara”, “Od zlata jabuka” i druge poznate kompozicije. Sigurno dva sata dobre muzike i zabave – najavio je basista Yu grupe Žika Jelić.

Pevač i gitarista Sindroma Miomir Adamović izrazio je zadovoljstvo što je njegov bend dobio priliku da promoviše prvi album “Navodna ljubav” (2019) nastupajući 11. avgusta pre Yu grupe.

Sindrom/ Photo: Aleksandra Teodora Trajković
Sindrom/ Photo: Aleksandra Teodora Trajković

Dan pre, prve večeri festivala kragujevačke Vesele osamdesete izvešće brojne klasike jugoslovenskog pop i roka, a posle njih nastupiće sarajevski Nervozni poštar, poznat po hitovima kakvi su “Ženim se”, “Jugo, Jugo”, “Cirkus Kolorado”, “Salko dinamitaš”…

– Nadam se ćemo se lepo provesti i zabaviti. Mi ćemo dati sve od sebe. Uglavnom radimo naše turneje pod nazivom “Vremeplov”. Krećemo do naše prve ploče (“Vazda gazda” 1985), pa dokle stignemo – rekao je basista Poštara Dragan Đurđelija.

Na Ex Yu Rock Festu u Starčevu do sada su nastupali Bajaga i Instruktori, Riblja čorba, Plavi orkestar, Partibrejkers, Atomsko sklonište, Van Gogh, Psihomodo pop, Pekinška patka, Goblini, Hladno pivo, Ritam nereda, Majke, Babe, Neno Belan, Crvena jabuka, Jura Stublić i Film, Let 3…

Photo: Promo
Photo: Promo

Predstavnik organizatora iz Mesne zajednice Starčevo Petar Andrejić podsetio je da koncepcija festivala “predstavljanje najpopularnijih imena sa prostora bivše Jugoslavije, uz pružanje prilike neafirmisanim grupama da se predstave publici”, dok je direktor Doma kulture Starčevo Darko Ješić istakao da ta ustanova 11. godina pruža podršku festivalu i da je “siguran da će zabava biti dobra”.

Suorganizator festivala je starčevački Kreativni kulturni klub, uz pomoć grada Pančeva. Ulaz na festival je besplatan.

Previous post

SRUŠIO SE AVION AMERIČKE PEVAČICE PINK... Ona nije bila u njemu, povređeni članovi njenog menadžmenta

Next post

"Birth Of The Cruel"... Stigao novi singl Slipknota

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *