Home»Muzika»POVRATAK R’N’R PIONIRA EX-YU… Najveći hitovi Crvenih koralja na dvostrukom, naravno crvenom, vinilu

POVRATAK R’N’R PIONIRA EX-YU… Najveći hitovi Crvenih koralja na dvostrukom, naravno crvenom, vinilu

4
Shares
Pinterest Google+
Crveni koralji/cover
Crveni koralji/cover

Ekskluzivno i dopunjeno izdanje čini dvostruki 180-gramski crveni vinil s 27 pesama koje su objavljivali za tadašnji Jugoton i PGP RTS, instrumentalnih i komercijalnih vokalno-instrumentalnih hitova s popratnim tekstovima.

Posle 28 godina regionalni rock and roll pioniri Crveni koralji vratili su se na zasluženo mesto, na vinilne ploče koje su i bojom prilagođene njihovom imenu, a po prvi put na vinilu su na jednom mestu njihovi najveći hitovi.

Od instrumentalnih dragulja “Napuljska gitara”, “Najljepši san”, “Ponoć je prošla” i “Johnny Guitar”, preko ultimativnih autorskih hitova “Ne pitajte za nju”, “Mirjana”, “Neka život teče” i “Izgubljenoj ljubavi” do obrada s kojima su svetski rock and roll zvuk približi publici naših prostora, “Mnogo značiš za moj život, draga (Welcome to My House)”, “Kad bih bio drvosječa (If I Were A Carpenter)”, “Volim je (And I Love Her)”, “Dolazak (Y’Arriva)” i “Mramor, kamen i željezo (Marmor, Stein und Eisen bricht)”. Ovo izdanje za razliku od CD-a ima jednu pesmu više – “Maštanje (Don’t Talk to Him)”, hit sa sjajnog EP-ja “Napuljska hitara” iz 1964. godine.

– Pesme Crvenih koralja najvernija su beleška jednog starog vremena, samih početaka rock and rolla u bivšoj Jugoslaviji. Sudbina je izabrala upravo njih da u ovaj deo Evrope donesu duh The Beatlesa, The Shadowsa, Klifa Ričarda i ostalih velikana svetske rock scene. Kroz njihovu muziku ova sjajna petorka stvorila je svoj prepoznatljivi zvuk koji je i danas neverovatan kao i nekada, a tekstovi koje je većinom pisao frontmen Boris Babarović stvorili su od pesama Koralja nezaboravne sentiše koji su postali sastavni deo života mnogih generacija. Vreme je da se ponovno oživi ne samo njihova muzika, nego i jedno celo muzičko razdoblje koje se nikako ne sme zaboraviti već preneti na naslednike koji će znati da cene i poštujui temelje koje su Crveni koralji čvrsto postavili – kaže muzički urednik Croatia Recordsa Nikola Knežević koji je ovo izdanje posvetio nedavno preminulom bubnjaru originalne postave benda, Josipu Badriću Medi koji se radovao povratku Koralja na vinil, ali ovaj trenutak nažalost nije dočekao, već sve posmatra s nekog lepšeg mjesta gde se nalaze najveće rock and roll ličnosti.

HL/Izvor: mulj. net

Previous post

HAJDE DA I MI OVO URADIMO... U Rumuniji besplatan prevoz za sve koji čitaju knjigu

Next post

REŠENA STVAR... Diznijeva zvezda Ostin Batler glumiće Elvisa Prislija

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *