Home»Muzika»Homeland»PROMOCIJA U PREDVEČERJE… Milan Veselinović predstavlja album “Hatter Matter”

PROMOCIJA U PREDVEČERJE… Milan Veselinović predstavlja album “Hatter Matter”

4
Shares
Pinterest Google+
Milan Veselinović/Photo: Nataša Ilić
Milan Veselinović/Photo: Nataša Ilić

Evo jednog predloga za sunčano (barem tako kažu meteorolozi) subotnje predvečerje. U subotu, 27. jula (dakle ne prva subota, već ona naredna) u kafiću Ljutić u Stevana Sremca 5 u Beogradu biće održana promocija debi albuma Milana Veselinovića “Hatter Matter” koji je objavljen početkom juna.

Milan je dugogodišnji muzičar koji je do sada publici bio najpoznatiji po sviranju bas gitare u raznim bendovima (Tymish; Flashforward; Phobos). Ali. ovaj album nema nikakve muzičke sličnosti sa prethodnim projektima i predstavlja nešto sasvim novo na našim prostorima.

Iako su sve pesme instrumentalnog karaktera, svaka ima svoj tekst u vidu poezije koja im pridodaje drugučiju dimenziju kao i bolji opis koncepta pesama.

Numere su komponovane na ukuleleu, dok čitavu muzičku sliku upotpunjuju bas gitara, efekti, klavijature i vokali. Žanrovski, album je klasifikovan kao New Age/World Music od strane slušalaca, ali se u pesmama mešaju razni muzički pravci.

Na albumu pored Milana koji je snimao ukulele, bas gitaru i perkusije, ucestvovali su i Luna Škopelja (klavijature; vokali) i Nemanja Maksimović (gitare; perkusije) koji su, pored kompletiranja slike zvuka svojim instrumentima bili zaduženi za produkciju, snimanje i aranžiranje pesama.

Previous post

Više od 23 sata odlične muzike na prvom Montenegro Beer Festu od 26 do 28. jula na Cetinju

Next post

U 47. godini preminuo irski glumac Karl Šils... Pamtićemo ga po ulogama u "Peaky Blinders", "Betman Begins"...

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *