Home»Muzika»More bez obala se razlilo iz centra grada… Beogradska promocija Van Gogha – uz mini koncert i druženje sa fanovima predstavljeni album i knjiga “More bez obala”

More bez obala se razlilo iz centra grada… Beogradska promocija Van Gogha – uz mini koncert i druženje sa fanovima predstavljeni album i knjiga “More bez obala”

5
Shares
Pinterest Google+
Van Gogh (Wurst Platz)/ Photo: Promo
Van Gogh (Wurst Platz)/ Photo: Promo

Posle promocija po gradovima širom Srbije i regiona, sinoć je u klubu Wurst Platz održana i poslednja u nizu, velika beogradska promocija 10. studijskog albuma (CD i LP) grupe Van Gogh i knjige “More bez obala”, Zvonimira Đukića – Đuleta.

Ova, kako je autor opisuje “čulna knjiga”, uz stihove sadrži i fotografije Zvonimira Đukića Đuleta, kao i novi album benda i koncertni DVD.

Na promociji je predstavljen i kolekcionarski transparento plavi vinil, u izdanju izdavačke kuće “Fidbox” u ograničenoj seriji od 250 hologramski numerisanih primeraka.

Van Gogh (Wurst Platz)/ Photo: Promo
Van Gogh (Wurst Platz)/ Photo: Promo

Predstavljanju jubilarnog albuma grupe Van Gogh, prisustvovali su brojni fanovi, prijatelji grupe, ličnosti iz sveta muzike i umetnosti, kao i predstavnici medija koji su posle kratkog obraćanja članova grupe uživali u jednočasovnom live nastupu iznenađenja, simbolično nazvanom “Roka – Rola”.

Van Gogh (Wurst Platz)/ Photo: Promo
Van Gogh (Wurst Platz)/ Photo: Promo

Energični nastup zagrejao je publiku, koja u živoj interakciji sa Đuletom i bendom, ni ovoga puta nije odolela njihovoj eksplozivnoj vibraciji.

Horski se pevalo u “Wurst Platzu” kako pesama sa novog albuma – “Za suze nema vremena”, “Više te ne volim ko pre”, “Gotovo je sve”, “Možda baš sad”… tako i uz hitove sa prethodnih albuma – “Kolo”, “Spisak razloga”, “Anđele moj brate”, “Mama”, “Basna”…

Dejan Papić, vlasnik izdavačke kuće Laguna rekao jeda mu je izuzetna čast i zadovoljstvo što stoji iza jednog ovakvog projekta.

– Onako kako je Van Gogh od gitarskih i glasovnih žica stvarao neke nove vrednosti tako smo i mi stvorili delo koje je, čini mi se, specifično samo po sebi.Knjiga sa tekstovima Van Goghovih pesama možda ne bi bila dovoljna, ali knjiga sa CD-om i DVD-jem ima jednu novu vrednost, vrednost o kojoj se može pričati i do koje čitaoci i slušaoci žele da dođu. To se pokazuje i na kioscima i u knjižarama. Knjiga će uskoro biti i rasprodata s obzirom na to koliko je interesovanje za nju. U svakom slučaju, veliko mi je zadovoljstvo što učestvujem u jednoj ovakvoj promociji, na strani ove pametne Srbije, koja sluša ovakve izvođače i koja je došla na promociju knjige i albuma.

Van Gogh (Wurst Platz)/ Photo: Promo
Van Gogh (Wurst Platz)/ Photo: Promo

Posle promocije albuma, članove Van Gogha očekuje radno leto, a Đule je poručio da je beogradskom promocijom kroz susrete sa publikom, prijateljima i novinarima, zaokruženo regionalno predstavljanje albuma i knjige :

– Odlučili smo se da krenemo u susret publici širom regiona i da opipamo puls novog albuma u njima. Srećan sam što smo i ovo za nas posebno veče podelili sa publikom i novinarima koji su se odazvali pozivu. “More bez obala” nije samo naš deseti – jubilarni album, on je početak novog kreativnog poglavlja u našim životima i najava turneje “OBRAZ UZ OBRAZ” u sklopu koje ćemo svirati nikad “vreliju set listu”. Odsviraćemo veliki broj koncerata u zemlji, regionu i inostranstvu. Što se tiče knjige “More bez obala”, drago mi je da je izdavačka kuća “Laguna” prepoznala iskrenost sadržaja između korica – kazao je Đule i najavio mnogobrojne “koncertne pohode” koji će učiniti da ovo leto za Van Gogh bude radno:
– Pred nama su nastupi na Zaječarskoj gitarijadi 29. juna, zatim Exit – Main stage 6. jula, Tivat 13. jula, Zlatibor 14. jula, Vlasotince 18. jula, Beer fest na Cetinju 26. jula, Sarajevo Live stage festival 27. jula, Tuzla 9. avgusta, Belgrade Beer Fest 17. avgusta, Svilajnac 20. avgusta, Novi Bečej 24. avgusta,  29. avgusta Leskovac, kao i koncerti u mnogim drugim gradovima.

Previous post

PRAVO IZ MAGIČNOG BG TROUGLA... E-Play objavili spot za "Pristanište"

Next post

Kažu da će da pomere temelj Vukovog spomenika... El Prezidente, Keni nije mrtav i Đepeto 29. juna u klubu Pulse

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *