Home»Pulse»Najave»Mjuzikl “Mačke” 28. juna na sceni Kulturnog centra Čukarica

Mjuzikl “Mačke” 28. juna na sceni Kulturnog centra Čukarica

4
Shares
Pinterest Google+

Mjuzikl “Mačke”, kultnog britanskog kompozitora Endrua Lojda Vebera, biće izveden na sceni Kulturnog centra Čukarica u petak, 28. juna u 20:00 časova.

Ovaj mjuzikl pripremili su studenti treće i četvrte godine Muzičke pedagogije na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu.

Adaptaciju matrice uradio je Radoslav Spasić, a pripremu, prepev, adaptaciju songova i režiju vanr.prof. Milena Petrović.

Mjuzikl “Mačke” govori o jednoj posebnoj noći u godini kada se mačke iz plemena Jellicle okupljaju na balu (na smetlištu) i jedna za drugom pričaju priče svom dobroćudnom i mudrom vođi, koji mora da odluči koja mačka će dobiti priliku da pređe na “drugu stranu”, da ode na “mačje nebo” (u Heaviside Layer) i vrati se, ponovo rođena, novom, boljem životu.

Vrhunac predstave je izvođenje numere “Memory” koju, prisećajući se prošlosti i radujući se budućnosti, peva odabrana mačka.

Mjuzikl, u kojem se pojavljuje 19 glavnih mačaka (likova) i 13 sporednih, prikazuje čudesan i šarolik svet plemena mačaka govoreći nam kroz njih, ustvari, o različitim ljudskim osobinama i životnim sudbinama.

Ulaz je slobodan.

Photo: Promo
Photo: Promo
Previous post

EKSKLUZIVNO.... Whitesnake i Headliner.rs poklanjaju fanovima SLIDE IT IN DE LUXE BOX 

Next post

Dejvid Gilmur prodao 127 gitara iz svoje kolekcije za više od 20 miliona dolara... a jedna od njih oborila je svetski rekord

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *