Home»Muzika»Pakleni petak u Jazz Bar Centru… Harmed, Vicery, Sides i Blankfile

Pakleni petak u Jazz Bar Centru… Harmed, Vicery, Sides i Blankfile

4
Shares
Pinterest Google+
Jazz Bar Centar/Photo: Tamara Samardžić
Jazz Bar Centar/Photo: Tamara Samardžić

U petak, 14. juna u Jazz Bar Centru čeka nas koncert metal i hardkor tonova – Harmed, Vicery, Sides i Blankfile. Četiri benda, svaki sa svojom pričom, svi ujedinjeni u nameri da od te večeri naprave nastup za pamćenje.

Harmed, gosti iz inostranstva, u Beograd dolaze u okviru svoje evropske turneje. Harmed je živi dokaz da i u susednoj Mađarskoj ima modernog metalkora, a ovogodišnji nastupi sa Monuments, Whitechapel, Bury Tomorrow, At The Gates, Knocked Loose… to najbolje dokazuju. Tehnički precizni brutalni rifovi i djent brejkdauni – kidanje.

Vicery su mlade nade ovdašnje andergraund scene. Tokom prethodnog perioda intezitetom rada i podrškom koju su pružali BF, MTA, ali i mnogim drugim herojima domaće scene, zasluženo su dobili poziv da se pridruže ekipi to veče. Death metal eksperiment koji furaju pretenduje da bude otkrovenje večeri. Ono što oni sviraju dobija posebnu dimenziju tek na velikim binama, ali – rasturiće oni i Jazz.

Vicery/ Photo: AleX
Vicery/ Photo: AleX

Sides su specijalno iznenađenje koncerta. Najbolje što se djenta tiče u Srbiji u ovom trenutku, tvrde organizatori. Dobili su “vajld kard” u poslednjem minutu, jer su okolnosti opravdale takav potez – oni su u kategoriji ortaka, a odlučili su da odu na standby na neko vreme. Obostrana želja je bila da se pre toga propisno ispišu pred ovdašnjom publikom. Voleli ste onaj prvi Northlane, pratili ste domaće bendove Hollow My Eyes i End Of The Hunt, ili samo volite masnu i tehnički tranžiranu svirku – ovo je bend za vas.

Na kraju…Blankfile. Oni se posle pola godine i nekoliko izleta van Beograda, vraćaju u rodni grad da zaokruže polugodište. Poznate face, singalongovi, zagrljaji i tona energije bi trebalo da ovog petka odjeknu mnogo jače nego u decembru prošle godine, jer momci donose upgradeovan set i novitete. Svako ko je iole u andergraund krugovima, zna za ove momke, ali za slučaj da vam je promaklo – hardkor rifovi, metalkor brejkovi i punk-rock refreni su ono što BF radi najbolje. Specijalno za ovaj petak momci pripremaju i jedan novitet, kao najavu ulaska u studio i pripreme novog izdanja.

Blankfile, Elio/Photo: Kristina Ćirić
Blankfile, Elio/Photo: Kristina Ćirić
Previous post

Lagana sreda pobednik 5. Bunt rok festivala

Next post

Policijska istraga protiv frontmena Rammsteina... Štitio prostitutku, pa liku razbio nos i vilicu

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *