Home»Muzika»U 12 pesama sve je stalo… Objavljen posthumni Aviciijev album – “Tim”

U 12 pesama sve je stalo… Objavljen posthumni Aviciijev album – “Tim”

4
Shares
Pinterest Google+
Avicii/ Photo: Facebook @avicii
Avicii/ Photo: Facebook @avicii

Tim Bergling, poznatiji kao Avicii, bio je mngo više od muzičkog producenta i DJ-a. Kroz njegove veličanstvene pesme milionima je bio prijatelj i saputnik u usponima i padovima. Nakon što je pre tri godine odlučio kako više neće da nastupa na turnejama, u dirljivom pismu je obožavaocima poručio da će nastaviti da stvara pjesme s kojima svako može da se poistoveti. Upravo se takve pesme nalaze na njegovom posthumnom albumu “TIM”. Album je od juče dostupan publcii širom sveta, u radio programima, na Deezeru i Google Playu.

“TIM” je kolekcija 12 pesama koje je Avicii skoro u potpunosti dovršio pre prerane i tragične smrti, nakon čega su na inicijativu njegove porodice album priveli kraju njegovi najbliži saradnici. Album je najavljen singlom “SOS”, koji je otpevao Aloe Blac, poznat kao vokal Aviciijevog hita “Wake Me Up”.

Navedena pesma je za mesec dana prikupila više od 250 miliona streamova i objavljena je i na Aviciijevom YouTube kanalu, zajedno s dirljivim Fan Memories videom koji sadrži poruke njegovih obožavalaca iz čitavog sveta.

Uz objavu albuma, juče je kao novi singl predstavljena i pesma “Heaven”, koju su zajedno napisali i snimili Tim i Kris Martin, još 2014. godine, a čiju produkciju je ovaj talentovani EDM producent dovršio 2016. godine. Takođe, jedna od prethodno dovršenih pesama je i “Heart Upon My Sleeve”  ft. Imagine Dragons, za koju je posthumno jedino izmenjen samo poslednji stih.

Svi ostvareni prihodi od ovog albuma biće donirani Tim Bergling fondaciji koju je pokrenula njegova porodica i koja se usredserila na pružanje podrđke u području mentalnog zdravlja i očuvanje okoline, teme koje su Aviciiju bile od velike važnosti.

HL/Izvor: soundguardian.com

Previous post

Legendarni pevač Beach Boysa odložio turneju jer se oseća "mentalno nesigurno"

Next post

PREMIJERA: Del Arno bend objavio singl i spot "Opsesija sobom"

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *