Home»Kultura»Deveti Classic Fest u Pančevu… Specijalni gost holandski violinista Daniel Roland

Deveti Classic Fest u Pančevu… Specijalni gost holandski violinista Daniel Roland

5
Shares
Pinterest Google+

Deveti Classic Fest održaće se od 6. do 9. juna u više prostora u Pančevu, a specijalni gost ovogodišnjeg programa biće holandski violinista Daniel Roland.

Classic Fest/ Photo: Promo
Classic Fest/ Photo: Promo

Prve festivalske večeri, u četvrtak, 6. juna u 20:00 časova u Rimokatoličkoj crkvi Sv. Karla Boromejskog na programu je koncert “Viva Vivaldi!”, u okviru kojeg će nastupiti i solisti iz inostranstva – flautistkinja Milena Lipovšek (Slovenija) i čelistkinja Maja Bogdanović (Francuska).

U petak, 7. juna od 20:00 časova u Svetosavskom domu na programu je koncert simboličnog naziva “Zaljubljeni”, na kome će publika moći da čuje kompozicije Jozefa Hajdna, Roberta Šumana i Astora Pjacole, u izvođenju Daniela Rolanda, uglednog holandskog  violiniste.

Daniel Roland je profesor violine na Kraljevskom muzičkom koledžu u Londonu, koji se etablirao na međunarodnoj sceni kao vrlo harizmatični muzičar. Koncertne performanse u 2018. god. izvodio je kontinuirano, uključujući i nastup sa Filipom Glasom.

Daniel Roland/ Photo: Promo (Classic Fest)
Daniel Roland/ Photo: Promo (Classic Fest)

U subotu, 8. juna, takođe u Svetosavskom domu, na programu je koncert „Čarobni duvači“, a poslednje festivalsko veče tradicionalno je rezervisano za gala koncert “Movie Classic” i biće održano u nedelju, 9. juna od 20:00 časova u bašti Narodnog muzeja Pančevo.

Muziku iz najvećih filmskih hitova izvodiće Ansambl Balkanske Kamerne Akademije sa gostima, pod dirigentskom palicom Aleksandra Kojića.

Ulaz na sve koncerte je besplatan.

Cilj Classic Festa u organizaciji Kulturnog centra Pančevo je afirmacija kamerne muzike i profesionalno izvođenje muzike visoke umetničke vrednosti i edukacija mladih, kroz njihovo kvalitetno uključivanje u svet muzike.

Umetnički direktor festivala je klarinetista Ognjen Popović, osnivač Balkanske kamerne akademije i član Beogradske filharmonije na mestu prvog solo klarineta.

Festival se održava pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i informisanja Srbije i Grada Pančeva.

Previous post

Janko Hrubik zaplovio u akustične vode... Predstavljamo vam "Rekom plovim", solo projekat frontmena Zemljotresa

Next post

Jall Aux Yeux predstavio live spot za pesmu "Ici ou Lá" i novog pevača

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *