Home»Kultura»Pozorište»“Pokrenimo priču”… Počinje prvi pozorišni festival ASSITEJ-a Srbije

“Pokrenimo priču”… Počinje prvi pozorišni festival ASSITEJ-a Srbije

4
Shares
Pinterest Google+

Prvi pozorišni festival ASSITEJ-a Srbije, udruženja za razvoj pozorišta za decu i mlade biće  održan od 9. do 11. maja pod nazivom “Pokrenimo priču” širom beogradskih pozorišta.

Festival otvara Jasminka Petrović, a na njemu će biti prikazane najbolje predstave za decu i mlade – za sve uzraste, u svim formama izvođačkih umetnosti.

Biće dodeljene dve nagrade za najbolju predstavu, po odluci Stručnog žirija i žirija pedagoga.

Photo: Promo
Photo: Promo

Kao domaćin festivala, Pozorište lutaka “Pinokio” na svojoj sceni ugostiće pet od ukupno devet predstava, dok se preostale predstave izvode na matičnim scenama u Beogradu – tri predstave na sceni UK Vuk Karadžić, Bitef teatra i Narodnog pozorišta u Beogradu. Prodaja karata vrši se na blagajni pozorišta u kojima se predstave izvode.

Festival će svečano biti otvoren u četvrtak, 9. maja u 16:00, u Pozorištu lutaka “Pinokio” predstavom “Vanja”, pozorišta za decu Kragujevac.

Odluke o najboljoj predstavi doneće stručni žiri koji čine: Milena Depolo, Jelena Bogavac, Jelena Popadić Sumić, Marijana Cvetković, Anita Stojanović, David Alić, Dragiša Kosara, Emil Kurcinak i Petar Lukić, i žiri pedagoga u sastavu: Sanja Terić, Jelena Stojiljković i Vesna Šojić.

Photo: Promo
Photo: Promo

Festival će sa pozorištima deo ulaznica pokloniti u humanitarne svrhe pa će se se najmladjoj festivalskoj publici pridružiti vršnjaci iz Udruženja za pomoć Mnro Zvezdara, Svratište Novi Beograd.

Previous post

PRVI INTERVJU DŽENI VU ZA DOMAĆE MEDIJE: Važno je da postoji muzika o običnim ljudima i njihovim običnim pričama... gitara, glas i iskrenost su često sasvim dovoljni za to...

Next post

"Ćoškarenje" sa Mortal Kombatom 10. maja na zidiću ispred Doma omladine Beograda

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *