Home»Muzika»Finale Prolećne turneje… Ljubičice i Buč Kesidi na zajedničkom koncertu u Domu omladine Beograda

Finale Prolećne turneje… Ljubičice i Buč Kesidi na zajedničkom koncertu u Domu omladine Beograda

4
Shares
Pinterest Google+
Ljubičice/Photo: Promo, Bojan Stanojević
Ljubičice/Photo: Promo, Bojan Stanojević

Grupa Ljubičice donosi svoj jedinstveni rokenrol/elektro bluz zvuk 10. maja U DOB gde će održati veliku koncertnu promociju novog izdanja “Žigosani u reketu”, sa muzikom za istoimenu seriju.

U Dom omladine stižu u samom finalu svoje Prolećne turneje, u društvu prijatelja i sugrađana, benda Buč Kesidi.

Na koncertu u Beogradu Ljubičice će predstaviti novi projekat za duo, u kome grade neobičan spoj savremenog i retro zvuka – moderni bitovi i gitare iz šezdesetih, pomešane sa dosta prljavog bluza, masnih sintova, ali i trunčicom narodnog nasleđa našeg podneblja.

Kao autori i producenti, Braća Stevanović već gotovo deceniju predstavljaju nezaobilazni deo aleternativne scene regiona. U saradnji sa desetinom vrhunskih muzičara, rasprostranjenih širom Evrope, izvode najrazličitije koncertne eksperimente, od elektro-scenskih spektakala do intimnih akustičnih nastupa.

Do sada su objavili jedan studijski album, jedan album pesama koje su radili u saradnji sa Jesenjim orkestrom i jedan album klasične muzike, uz tri EP izdanja i četiri singla.

Sarađivali su sa brojnim umetnicima među kojima su Bil Drumond, Sajsi MC, Jesenji orkestar, Jarboli, Buč Kesidi, Miša Peruničić, Ab Re, Svi na pod…

O tome da se Ljubičice posebno ističu koncertima uživo, svedoče nastupi na svim većim festivalskim binama regiona.

Buč Kesidi/Photo: Nemanja Đorđević
Buč Kesidi/Photo: Nemanja Đorđević

Na koncertu u Domu omladine Beograda, prezentovaće novi materijal, ali i neke od starih hitova u novim izdanjima, pa posetioce očekuje jedinstveno koncertno iskustvo, uz dobro poznati gitarski zvuk Ljubičica i karakterističnu primenu live loopinga i elektronike.

Buč Kesidi je levoruki disko rokenrol elektro boj bend duo iz Pančeva. Do sada su objavili jedan album “Posesivno-ospulsivni hospul” koji prati pet popularnih singlova i video spotova, među kojima su se posebno izdvojili “Jaa (imam plaan)”, “Draga?” i “Kafe aparat”.

Krajem prošle godine objavili su singl “Nema ljubavi u klubu”, prvi sa predstojećeg drugog albuma, koji je doneo veliki odziv kod publike kao i pozitivne kritike na svim regionalnim top listama (Balkanrock, Tegla.rs, Muzika.hr, BeforeAfter, Strategija zvuka…).

Poslednji singl koji je predstavljem u aprilu, “Đuskanje ne pomaže”, dobija još bolje kritike i potvrđuje njihovu težnju ka komercijalnom i umetničkom uspehu u radu na drugom albumu.

U Domu omladine Beograda, pored najnovijih singlova, sviraće selekciju pesama sa debi albuma, kao i nekoliko potpuno novih pesama sa predstojećeg albuma.

Ulaznice za koncert Bendova Ljubičice i Buč Kesidi u Domu omladine Beograda možete da nabavite na prodajnim mestima Ticket Visiona po ceni od 500 dinara.

Previous post

Njujork odao počast Wu-Tang Clanu... Od sada u Velikoj jabuci jedan kvart nosi naziv "Wu-Tang District"

Next post

Noel Galagher objavio novi singl "Black Star Dancing", EP stiže 14. juna

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *