Home»Knjige»Pančevački književni valcer… Majski dani knjige u Gradskoj biblioteci

Pančevački književni valcer… Majski dani knjige u Gradskoj biblioteci

4
Shares
Pinterest Google+

Šesnaesta po redu književna manifestacija Majski dani knjige održaće se od 27. do 31. maja u organizaciji Gradske biblioteke Pančevo i biće posvećena austrijskoj književnosti.

Uz pokroviteljstvo Austrijskog kulturnog foruma i grada Pančeva, u okviru ovogodišnjeg izdanja pod sloganom “Pančevački književni valcer” koji će se održati u čitaonici Gradske biblioteke Pančevo govoriće Barbara Marković, Elena Mesner, Rihard Šubert, Jelena Kostić Tomović, Milo Lompar i Vladimir Tabašević.

Osim glavnog, biće organizovan i prateći program posvećen deci, a ulaz na sve programske sadržaje je besplatan.

U ponedeljak, 27. maja u 19:30 manifestaciju će svečano otvoriti Književno veče Barbi Marković, savremene književnice u okviru koje će, osim nje, govoriti i profesorka Jelena Kostić Tomović.

Druge večeri manifestacije u utorak, 28. maja od 19:30 časovao održaće se Književno veče Elene Mesner i Riharda Šuberta, a književno druženje sa ovim austrijskim književnicima biće prilika da posetioci saznaju nešto više o njihovom stvaralaštvu, ali i o tom vekovnom susretu kultura.

Program treće večeri manifestacije koji će se održati u sredu, 29. maja od 19:30 časova biće posvećen fenomenu Tomasa Bernharda, jednom od najznačajnijih austrijskih pisaca u okviru književne tribine “Bernhardovi sinovci ili šta je danas Bernhard nama, a šta njima?” o čemu će govoriti Barbi Marković, Elena Mesner, Rihard Šubert i Jelena Kostić Tomović.

Osim razgovora posvećenih austrijskoj književnosti, ovogodišnja manifestacija biće u znaku stvaralaštva uvaženih srpskih autora, pa će tokom pete večeri manifestacije, u četvrtak, 30. maja od 19:30 biti održan Razgovor o knjizi “Crnjanski – biografija jednog osećanja” Mila Lompara, a u programu će učestvovati autor knjige i književnik Vule Žurić.

Poslednje večeri manifestacije, u petak, 31. maja od 19:30 časova u programu će ućestvovati Vule Žurić i aktuelni NIN-ov laureat Vladimir Tabašević koji će tom prilikom promovisati svoj roman “Zablude Svetog Sebastijana”.

Photo: pixabay.com
Photo: pixabay.com

Prateći program za decu obogatiće učešće BUDI (Bijenale umetničkog dečjeg izraza) festivala i predstavljanje kvalitetnih knjiga za najmlađe čitaoce.

U utorak, 28. maja od 12:00 časova, Jasminka Petrović predstaviće knjigu “Baštovanov san” u BUDI paviljonu smeštenom u Narodnoj bašti.

U sredu, 29. maja, u Gradskoj biblioteci Pančevo u 12:00 časova održaće se predstavljanje knjige “Ilustrovana biografija čika Jove Zmaja” Jelene Dopuđ.

U četvrtak, 30. maja u Gradskoj biblioteci Pančevo u 12:00 časova Stefan Tićmi i Nemanja Baćković predstaviće knjigu “Ja sam Akiko”, za koju je Tićmi dobio nagradu Politikinog zabavnika.

U petak, 31. maja od 12:00 časova u Gradskoj biblioteci Pančevo, Zoran Penevski predstaviće svoju knjigu “Sara i januar za dve devojčice” koja je proglašena za najbolji roman za decu i mlade u 2018. godini.

Majski dani knjige - vizual 2

Previous post

Alternativa Fest 5... Dusi, Poriv i Catch Fire 18. maja u Jazz Bar Centru

Next post

Kalifornija zvanično proglasila 4. maj za Dan "Ratova zvezda"

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *