Home»Muzika»A ROKERA NI OD KOROVA… Billboard Music Awards 2019: Drejk pokupio sve

A ROKERA NI OD KOROVA… Billboard Music Awards 2019: Drejk pokupio sve

4
Shares
Pinterest Google+
Drejk/Photo: facebook@drake
Drejk/Photo: facebook@drake

Spektakularna ceremonija dodele muzičkih nagrada Billboard Music Awards održana je 1. maja u Garden areni u Las Vegasu.

Pored dodeljenjih priznanja za muzičke uspehe u raznim kategorijama, noć su obeležili i sjajni nastupi kao i poruke muzičara posvećene marginaliziranim slojevima društva. Umetnici su takođe govorili i o poboljšanju muzičke industrije.

– Želim da ohrabrim umetnike da drugima daju do znanja kako se osećaju u vezi s njima. Pokažite nekome ljubav, recite nekome da volite njegovu muziku – rekao je reper Drejk koji je sinoć pokupio gotovo sve nagrade u kategorijama za najboljeg umetnika, najboljeg muškog izvođača, najboljeg u kategoriji za Billboard 100 i Billboard 200 muzičke liste, nagradu za najslušaniju pesmu…

Osvajanjem ovih nagrada Drejk je postao i najviše nagrađivani umetnik u istoriji dodele Billboard nagrada. Naime i prošle godine bio je zvezda dodele kada je trijumfovao u gotovo svim kategorijama u kojim je bio nominovan.

Nagrada za najboljeg novog umetnika pripala je američkom reperu Juice WRLD, dok je u ruke Ariane Grande otišla nagrada Billboard Chart Achievement, kao i nagrada za najboljeg ženskog izvođača.

Ed Širan je osvojio nagradu za umetnika koji je imao najviše turneja, a dve nagrade osvojili su i momci iz grupe BTS – u kategorijama za najbolji duo/grupu i omiljene zvezde na društenim mrežama.

Kompletnu listu nagrađenih muzičara možete pogledati na zvaničnoj Billboard strani.

Pored Drejka, veliku pažnju svojim nastupom u Las Vegasu privukli su Tejlor Svift i Brendon Uri koji su izveli svoju pesmu “Me”.

Publiku su svojim nastupima počastili i BTS i Hasley koji su bili maestralni u nastupu tokom numere “Boy With Luv”.

Na sceni je publika videla i Madonu i Malumu koji su izveli pesmu “Medellin”, Arianu Grande, Kalida, Jonas Brothers, Keli Klarkosn, Kiaru…

Najveći aplauz ipak je zaslužno pripao Maraji Keri kojoj je Dženifer Hadson uručila nagradu Billboardove muzičke ikone. U tu čast ona je izvele nekoliko svojih pesama kao što su “Always be My Baby”, “Emotions”, “Hero” i “A No No”.

A rokeri? Koji rokeri?

Previous post

Šajzerbiterlemon predstavio video singl "Sneg", najavio debi album i koncert u DOB-u

Next post

VEROVALI ILI NE... Ovo je prva solo pesma Majkla Stajpa, bivšeg frontmena R.E.M.

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *