Home»Muzika»LJUBIČICE I BUČ KESIDI ZAJEDNO U DOMU OMLADINE 10. MAJA

LJUBIČICE I BUČ KESIDI ZAJEDNO U DOMU OMLADINE 10. MAJA

3
Shares
Pinterest Google+
Ljubičice/Photo: Promo, Bojan Stanojević
Ljubičice/Photo: Promo, Bojan Stanojević

Grupa Ljubičice, jedan od najkarakterističnijih bendova novije alternativne scene, donosi svoj jedinstveni rokenrol/elektro bluz zvuk, i za 10. maj priprema veliku koncertnu promociju novog izdanja, “Žigosani u reketu”, sa muzikom za istoimenu seriju. U beogradski Dom omladine stižu u samom finalu svoje Prolećne turneje, u društvu svojih prijatelja i sugrađana, benda Buč Kesidi.

Ulaznice su u prodaji preko Ticket Vision po ceni od 500 dinara.

U okviru turneje 2019. Ljubičice će predstaviti novi projekat za duo, u kome grade neobičan spoj savremenog i retro zvuka – moderni bitovi i gitare iz šezdesetih, pomešane sa dosta prljavog bluza, masnih sintova, ali i trunčicom narodnog nasleđa našeg podneblja. Kao autori i producenti, Braća Stevanović već gotovo deceniju predstavljaju nezaobilazni deo aleternativne scene regiona. U tesnoj saradnji sa desetinom vrhunskih muzičara, rasprostranjenih širom Evrope, izvode najrazličitije koncertne eksperimente, od elektro-scenskih spektakala do intimnih akustičnih nastupa.

Malobrojni su bendovi sa toliko širokom lepezom zvuka i izraza. Već na samom početku skreću pažnju javnosti, pa je scenski debi njihove muzike osvojio prvu nagradu na takmičenju bendova Tvoj Zvuk, a već naredne godine proglašeni su za najperspektivniji mladi bend od strane magazina Popboks. Od tada su objavili jedan studijski album, jedan album pesama koje su radili u saradnji sa Jesenjim orkestrom i jedan album klasične muzike, uz tri EP izdanja i četiri singla. Karakteristične su i saradnje sa brojnim umetnicima među kojima se izdvajaju Bill Drummond, Sajsi MC, Jesenji orkestar, Jarboli, Buč Kesidi, Miša Peruničić, Ab Re, Svi na pod…

O tome da se Ljubičice posebno ističu koncertima uživo, svedoče nastupi na svim većim festivalskim binama regiona. Na koncertu u Domu omladine Beograda, prezentovaće novi materijal, ali i neke od starih hitova u novim izdanjima, pa nas očekuje jedinstveno koncertno iskustvo, uz dobro poznati gitarski zvuk Ljubičica i karakterističnu primenu live loopinga i elektronike.

Buč Kesidi je levoruki disko rokenrol elektro boj bend duo iz Pančeva, ekskluzivci izdavačke kuće Kontra. Iza sebe ima debi album “Posesivno-ospulsivni hospul” koji prati pet popularnih singlova i video spotova, među kojima su “Jaa (imam plaan)”, “Draga?”, “Kafe aparat”, i dugogodišnji niz koncerata po regionalnim klubovima i festivalima.

Buč Kesidi/Photo: Milana Rodovančev, promo
Buč Kesidi/Photo: Milana Rodovančev, promo

Krajem prošle godine objavili su radijski hit “Nema ljubavi u klubu”, prvi singl sa predstojećeg drugog albuma, koji je doneo veliku podršku publike kao i pozitivne kritike na svim regionalnim top listama.  Poslednji singl koji je objavljen u aprilu, “Đuskanje ne pomaže”, već dobija još bolje kritike i potvrđuje njihovu težnju ka komercijalnom i umetničkom uspehu u radu na drugom albumu.

U Domu omladine Beograda, pored najnovijih singlova, sviraće selekciju pesama sa debi albuma, kao i nekoliko potpuno novih pesama sa predstojećeg albuma. Za koncert u DOB-u oba benda najavljuju bombastičan repertoar i odličnu žurku.

Previous post

Nil Jang uskoro objavljuje live album snimljen još 1973. godine

Next post

DOČEKASMO... P!nk objavila novi album i predstavlja ga naslovnim singlom: “Hurts 2B Human”

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *