Home»Muzika»Gile otkrio ko je “debela devojka” i pozvao fanove na koncert u Domu omladine

Gile otkrio ko je “debela devojka” i pozvao fanove na koncert u Domu omladine

6
Shares
Pinterest Google+

U video obraćanju fanovima Srđan Gojković Gile otkriva kome je posvećena pesma “Debela devojka” i poziva vas na koncert Električnog orgazma 20. aprila u Domu omladine Beograda.

Aktuelni album  “Gde smo sad?” objavljen je prošle godine. Publika je ovo izdanje dočekala sa neskrivenim simpatijama, a kritika ga je ovenčala epitetom “najboljeg domaćeg rokenrol izdanja 2018”.

U međuvremenu, izdanje je ovenčano još jednom nagradom. Radio Beograd, Program 202 uvrstio je album “Gde smo sad?” u “Rok godišnjak”. Radi se o tradicionalnoj selekciji najboljih rok muzičara i izdanja iz čitavog regiona. Po izboru slušalaca Radija 202 svrstan je među tri najbolja albuma u prošloj godini.

“Gde smo sad?” je 12. studijsko izdanje benda sa koga su do sada objavljeni singlovi: “Bio sam loš”, “Kamerom snimam sve”, “Istok zapad sever jug”, “Bila si kao san”, naslovna numera “Gde smo sad?” i “Odvedi me do rupe“.

Prema Giletovim rečima, s vremena na vreme, svi treba sebi da postavimo pitanje gde smo sad, u ovom trenutku, u našim životima… jer, kako kaže, isuviše često boravimo u prošlosti ili budućnosti, a retko smo u sadašnjem trenutku.

Produkciju albuma potpisuje Toni Jurij sa kojim je Električni orgazam sarađivao na albumima: “Lišće prekriva Lisabon” (1982), “Les Chansones Populaires” (1983) i “Kako bubanj kaže” (1984).

Muziku su pisali Branislav Petrović Banana, Ljubomir Đukić Ljuba i Gile, dok je tekstove, kao i obično, pisao Gile. Blagoje Nedeljković Pače i Zoran Radomirović Švaba priključili su se i odsvirali sjajno svoje deonice.

Električni orgazam/ Photo: Goranka Matić
Električni orgazam/ Photo: Goranka Matić

Električni orgazam će konačno koncertno predstaviti album “Gde smo sad?” 20. aprila u sali Amerikana Doma omladine Beograda. Dan pre bend će održati novosadski koncert u klubu Firchie Think Tank Studio.

Ulaznice za nastup u Beogradu možete da nabavite na svim prodajnim mestima Ticket Visiona.

Samo da podsetimo, ovogodišnji Record Store Day (Svetski dan prodavnice ploča) biće u znaku obvljivanja još jednog albuma Električnog orgazma – “Letim sanjam dišem – alternativna verzija”.

“Letim sanjam dišem” je esencijalno izdanje ne samo u diskografiji Električnog orgazma i ne samo zbog himničnosti jedne pesme, već zbog sviračkog i kreativnog naboja koji više od tri decenije neobuzdano struji kroz ovu ploču.

Posle 31. godine, Srđan Gojković Gile pronašao je snimak sa verzijama pesama koje su prethodile finalnom miksu. Magija tog specifičnog, zabeleženog trenutka biće podeljena sa fanovima na Svetskom danu prodavnice ploča, 13. aprila.

Previous post

Rock Festival "Proleće na Vršačkom jezeru" od 6. do 9. juna... Rokenrol, gulaš i riblja čorba... Treba li više?

Next post

E PA, GOSPODO DRAGA, OVO JE PRAVI - METAL BEND... A ovakvu verrziju "Ace of Spades" verovatno nikad ranije niste čuli

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *