Home»Muzika»Homeland»Bohemija predstavila novi album “Nasmeši se i reši se?”

Bohemija predstavila novi album “Nasmeši se i reši se?”

4
Shares
Pinterest Google+
Bohemija/Photo: Promo
Bohemija/Photo: Promo

Niška grupa Bohemija predstavila je drugi studijski album, “Nasmeši se i reši se?”, koji kao zajedničko izdanje objavljuju Pop Depresija i Kišobran. Album je dostupan za “plati koliko želiš” izdanje na bandcampu, na svim digitalnim platformama (Deezer, Spotify, Apple Music…), kao i na Youtubeu. Limitirano izdanje albuma na CD-u svoju premijeru imaće na koncertu u Kulturnom centru Grad 11. aprila.

Bohemija su...

Bohemija/Photo: Promo
Bohemija/Photo: Promo

Janko Džambas (vokal, gitara), Dina Abu Mayyaleh – Dida (vokal, synth, perkusije), Dimitrije Mandić (vokal, violina), Miloš Pavlović (vokal, gitara), Mihajlo Ivanović – Mikser (bas), Milan Stoiljković – Miggie (bubnjevi)

Dve godine od izlaska debija “Sve naopako” Bohemija predstavlja novih deset pesama, poziva na ljubav, smejanje, eskapizam i donošenje odluka. Uz dva singla koja su prethodila albumu, “Istine” i “Prolazi vreme”, tu je i magični ep “O ljubavi”, zapitana “Pomozi si sebi”, inspirativna “Kako ja tako ti” i još nekoliko pesama koje zovu da ih otkrijete.

Album je sniman u studiju “Šamarčina” u Vrbasu sa Robertom Telčerom, a uz Janka Džambasa kao autori pesama pojavljuju se Dina Abu Mayyaleh i Dimitrije Mandić, a kompletan bend uradio je aranžmane za pesme. Produkcija, miks i mastering su uradili Džambasa i Telčera. Dizajn omota delo je je Kristine Ivanović.

Ta veza Vrbasa i Niša, uz bitne posete i posvete Beogradu, Bečeju, Zagrebu, moru, Memfisu, Lorel kanjonu, Njujorku… čini da album “Nasmeši se i reši se?” sija nekim posebnim svetlom i da u isto vreme nastavlja tradiciju Big Star ili Eve Braun, da istražuje harmonije i melodiju po “instrukcijama” Brajana Vilsona i njegovih The Beach Boys, da se upušta u eksperimente kao This Mortal Coil ili My Morning Jacket ili da stvara svoj poetski svet kao Drago Mlinarec ili Veliki prezir. Ili da uprostimo, Bohemija “samo” želi da pravi čistu, jednostavnu i divnu pop muziku kao Teenage Fanclub.

Promocija albuma biće održana u KC Grad u četvrtak 11. aprila u 21h na zajedničkom koncertu sa grupom Benjd.

Previous post

HRVOJE HORVAT: AZRA JE BILA ALTERNATIVA, a Štulić je Greta Garbo jugoslovenske rok scene

Next post

UNDERGROUND NEMA ALTERNATIVU… Predstavljamo vam pet novih imena ovogodišnjeg izdanja festivala

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *