Home»Muzika»ČISTA FANTAZIJA… UZ MALO AKROBACIJE: Dvojac Sofi Tukker novim spotom najavio drugi album

ČISTA FANTAZIJA… UZ MALO AKROBACIJE: Dvojac Sofi Tukker novim spotom najavio drugi album

3
Shares
Pinterest Google+

Posle dve Grammy nominacije, hitova koji su osvojili svet, “Best Friend” i “Drinkee”“, kao i albuma prvenca koji ih je vinuo među zvezde, sastav Sofi Tukker spreman je na sledeći korak i drugi album, a prvi nagoveštaj sledećeg izdanja jeste novi singl i video “Fantasy”.

Sofi Tukker/Photo: Promo
Sofi Tukker/Photo: Promo

Ovaj hit u najavi, objavljen pre svega tri dana, broji već više od 200 hiljada pregleda. Sa opravdanim epitetima poput “šareni”, “energični” i “talentovani”, razumljivo je da su članovi ovog sve popularnijeg dvojca koji čine Sofi Houli-Veld i Taker Halpern težili perfekciji, a rezultat je video spot u kome se realnost i fantazija prepliću, uz spektakularne vizuelne momente.

Energični duet je u jednom meksičkom kanjonu pronašao mesto koje izgleda kao da nije sa ove planete – vodopade i stenovite formacije sa termalnim izvorima, kojima su dodati elementi fantazije. U svom predanom maniru, članovi benda, Sofi i Tacker izveli su sve akrobacije sami, bez kaskadera, iako ih je to par puta stavilo u nezgodan položaj, dok je atmosfera u spotu nalik spoju staromodnog Indijana Džonsa i futurističkog Avatara. Svoju sposobnost, da spoje nespojivo i sa hitmejkerskim dodirom isprepliću razne žanrove, Sofi Tukker doneće na brojne festivale širom sveta, među kojima su američka Coachella, holandski Down The Rabbit Hole, ali i ovogodišnji EXIT festival.

Novi singl predstavlja ujedno i novo poglavlje za Sofi Tukker, koji su svoju prethodnu “muzičku eru” obeležili uspešnim albumom prvencem “Treehouse”, nominovanim na ovogodišnjim Grammy nagradama za najbolji dance/elektronski album, dok se njihovo ime prvi put pomenulo na ovoj prestižnoj ceremoniji 2018. godine, kada je njihov hit singl “Drinkee” bio takođe nominovan za Grammy.

Previous post

SVE, PA PUTA TRI... I NIKAD DOSTA... Evo kako se naš saradnik proveo na zajedničkom koncertu bendova Eyesburn, Goblini i Zoster u Hali sportova

Next post

HRVOJE HORVAT: AZRA JE BILA ALTERNATIVA, a Štulić je Greta Garbo jugoslovenske rok scene

No Comment

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *